Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
sevgili aleydi, artık içimiz içimize sığmıyor. tohumlar alınmış gözümüzün içine bakarken, bizde bir an önce tohumları toprakla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. bende kendimi zor tutuyorum ama kendime biraz daha diyorum. çünki ben tohumlarımı bahçeye ekicem. içeride bakımı zor oluyor. size şimdiden bereketli bol çiçekli baharlar diliyorum.sevgiler.
|
Hem nasıl heyecan Sevgili Münevver ,Tohumdan yetiştirmeye geçen yıl komşumun verdiği sebzelerin tohumlarıyla başladım . Aldığım şebboy ve bir kaç çiçek tohumu çimlendiği halde ,fide halindeyken hepsini kaybettim . Çiçek yetiştiremiycem diye biraz hüsrana uğradım . Sonra bahçede akşam sefaları ve aynı safalar çimlenince tekrar heveslendim .
2000 yılından beri internet kullanıyorum . Bu siteyle tanışmam geç oldu ne yazık ki . Etrafımda ne çok tohum ,çelik olduğunu geç fark ettim .Yapı market **** seralardan çiçek alıyoruz ama tohumdan yetiştirmek ,o minicik tohumun ,can bulduğunu izlemek ,gün gün onu takip etmek inanılmaz güzel oluyor .
İçim içime sığmıyor .Daha gelecek tohumlarım var .Özellikle mor salkımı ve sellukayı yetiştirebilcekmiyim ,onu çok merak ediyorum .Evde gerçekten zor oluyor ama mecburiyet .Bizde ancak Mayıs ayında bahçeye ekilebilir .Yaz sonunda ,bir kısmı çimlenebilir , çiçeklendiğinde kış gelir . sizleri kıskanıyorum

.Umarım herşey gönlünüzce olur ,sevgiler ..