View Single Post
Eski 02-02-2015, 16:35   #1893
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buzul_karizma Mesajı Göster
Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim?
İksiri temizlikteki kullanımınızı detaylandırıp bizimle paylaşırmısınız?
Yani deterjanlarla vs. karıştırıyoru musunuz? yoksa doğrudan kullanıyor musunuz? Oranları nasıl vs...
Ben uzun zamandır temizlik kimyasallarını hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum.

Yaklaşık 2-3 yıldır yer-yüzey temizliğinde sadece karbonat+limon suyu kullanıyorum, bulaşık ve çamaşırda maalesef henüz deterjandan tam olarak kurtulamasam da bu ikili sayesinde kullandığım deterjan miktarı azımsanmayacak ölçüde azaldı.

Enzimle tanışmam sevgili Ozlem A. sayesinde oldu ve en azından yer-yüzey temizliğinde enzimi deneme şansım oldu, hem deterjana hem de karbonat+limon karışımına ciddi rakip olduğunu gördüm.

Şimdi kendi iksirlerimi hazırlıyorum, şükür ki... Atıklar çöpe gitmek yerine temizleyici, lavabo açıcı, bitki besini, toprak katkısı gibi şeylere dönüşüyor artık

Ben iksiri yüzey temizliğinde 10litre suya 100cc ekleyerek kullandım hep, başka bir şey ilave etmedim.. İksirsiz zamanlarımda ise limon+karbonat işimi görüyor.

Bulaşıkta ve çamaşırda henüz iksir denemedim ama iksirlerimin hepsi olgunlaştığında, her alanda bol bol kullanacağım. Etkilerini de burada daha kesin şekilde paylaşmak niyetindeyim.

*Kesin bilgi: Turunçgil ağırlıklı enzimlerin etkisi özellikle lavabolarda, fayanslarda, aynalarda ve camlarda daha çarpıcı oluyor; ışıl ışıl, mis kokulu...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön