Merhabalar Sahire hanım. Fotoğraflarla derinleştirdiğiniz yazılarınızı sürükleyici bir romanı talan eder gibi okudum. Gerçekten çok keyifli vakit geçirdim. Şuan olmasa bile ileride kısmen ara verebildiğim bu şehir hayatından büyük oranda kaçarak doğaya dönmek istiyorum. Bunun içinde önceki yorumlarınızda belirttiğiniz kendine yeten çiftlikler tarzı bir yer kurma hayalim var. Yer seçimi olarak ta istanbula yakın ve doğası, toprağı oldukça iyi olan şileyi düşünüyorum. Şimdilik şilede bir sitede mütevazi bahçeli bir evimiz var ve yaz kış demeden haftasonları oraya gidiyoruz. Yine buraya yakın bir yerde 1-2 dönüm arazi alarak kendi ailemize yetecek kadar ürün yetiştirmek istiyoruz. Anne baba zaten dünden razı

Tabi her şeyde olduğu gibi imkanlar önemli. Şile de arazi fiyatları maalesef uçuk. Ayrıca ne kadar istesem de şehirden tam anlamıyla kopuş mümkün değil benim için. Ama ileride mutlaka bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.
Misal yağmur suyunu depolayarak sulama yapmak, güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak mekanik ve elektriksel enerji üretebilmek. Yaz kış yetebilecek düzeyde sebze yetiştirmek, tavuk besleyerek yumurta ihtiyacını karşılamak gibi

Ama süt için inek veya keçi besleyebileceğimizi sanmıyorum ******
Herşey gönlünüzce olsun.