View Single Post
Eski 01-02-2015, 22:52   #120
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
145. 25 Haziran 2014 Çarşamba. Bu gün konteynır gelecek. Bahçedeyiz. Konteynır temelinin tahtalarını sabahtan söktüm. Ondan önce damlama sulama gece çok iyi çalışmış ve ağaçlar dün saat 17,30’dan kapattığım 09,00’a kadar sulanmış, yalnız sulama yaparken ağaçları ve asmaları kontrol etmek gerekiyor, damlamalar yukarıda olunca yana doğru suyu kaydırarak akıtabiliyor. Öğleden sonra konteynırın anlaşmasını yaptığımız kişi aradı, bana diyor ki nakliyat için 250-300 TL daha vereceksin. Bende anlatmayım, kısaca olmaz dedim, konteynır gelmeden önce parasını istemişti iyi ki vermemişim. Sonunda konteynır saat 16,30 gibi geldi ve yerine güzelce koydular, içi de güzel olmuş herkes beğendi. İçine raf, sandık, dolap gibi bir şeyler lazım. Ceviz ağaçlarının diplerini dolaştım birkaç tanesinin aşı kısmı gömülmüştü onları açtım, sabahtan sebzelere su vermiştim zaten. Üstten 2 sıra cevizin dibi çok ot olmuş onları da yoldum. Asmaların neredeyse her gün suya ihtiyacı var, zaman ayarlı sigorta varmış ondan alıp takmam lazım böylelikle her gün belirli saatlerde asmalara su verebilirim.
146. Bu gün 26 Haziran 2014 Perşembe. Kayınbabamla birlikte Çubuk yolundaki Torunoğlu, Özkul ve Susuz Köydeki Betonel firmalarına gittik ve kilit taşı için fiyat aldık.
147. Bu gün 28 Haziran 2014 Cumartesi. Orucun birinci günü iftarı bahçede açalım dedik. Saat 15,30’da bahçeye geldik. Ben bir gün öncesinden bir zamanlı sigorta almıştım onu köyden bir elektrikçiye yaptırdık. Bende damlama sulamaları ayarladım bundan sonra sabah 04,00-06,00 arası 2 saat asmalar, evin önündeki ağaçlar ve ceviz çöğürleri sulanacak. Evin arkasındaki elma, erik, armut, şeftali kötü olmaya başlamış sebebini bir türlü çözemedim büyük ihtimalle oranın toprağı çorak ve su istiyorlar, bakalım her gün su verince de düzelmezse bir çaresine bakacağız. Hiçbir yeri kilitlemedim,

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön