142. Bu gün 16 Haziran 2014 Pazartesi. Kayınbabam ben ve kayınbirader beraber bahçeye gittik saat 13,30’da beton arabası geldi toplam 9 m3 ( m3’ü 120 TL) beton geldi kayınbiraderle ben betonu atacağız ve hayatta ilk defa bu işi yapacağız, beton getiren şöföre dedim ki; biz acemiyiz ona göre dedim, o da usta yok mu dedi, bende usta biziz dedim. Sonra konteynırın temeline betonu dökmeye başladı, bizde kenarlara doğru çekmeye, betoncuya ben bu temeli de ben yaptım dedim, o da senin mesleğin ne dedi, bende emekli subayım dedim, çok şaşırdı. Neyse konteynırın betonu tamamlandı, oradan evin önüne geçtik, orası da atıldı ve çekildi. Tabi ben böyle yazıyorum ama bu iş çok zormuş, yaklaşık 1 saattir ha bire tırmıkla beton çekiyoruz, dermanımız kalmadı. Artan betonu da yolun oraya tel kapı girişinin oraya döktürdüm, aslında bayağı beton varmış, orasını da yola yaymak için resmen canım çıktı, hiç böyle yorulmamıştım. Kayınbirader bir taraftan betonun şapını tahta ile düzeltiyor, ben, hadi çabuk ol bitir de bana yardım et diyorum o da gülüyor. Ben bitirsem bile takadım kalmadı diyor. Neyse 2,5 saat sonra bitirdik ama beton da donmasın diye resmen 2,5 saat beton çektik. Bu iş çok zormuş kayınbabam mangalı yaptı ama yemeğe dermanımız kalmamıştı, o kadar su içtim hiç tuvalete çıkmadım. En son otururken kayınpeder dedi ki siz buraya bordür çektikten sonra, çakıl atacağınıza beton atın dedi. Sonra çeşmenin oradaki mıcıra baktık hiç de güzel değildi. Beton atarsak şu an çakıldan daha pahalı olacak ama ileride kilit taşını dahi kendimiz yapabiliriz, çünkü usta işçilik ücreti olarak 5000 TL istemişti. Hem çakıla gerek kalmayacak bunun yerine beton olacak ve sonra istersen betonun üzerine her şey yapılabilir, yalnız evin önüne 1-2 kamyon taşsız toprak gelmesi lazım çünkü çok zorda kalmadıkça içeri kepçe girmeyecek artık.
143. Bu gün 18 Haziran 2014 Çarşamba. Sabah 04,30’da kalktım ve 05,00’da yola çıktım yol boştu. 06,00’da bahçeye vardım ilk önce dökülen betonları suladım daha sonra sebzeleri çapaladım. Bu işlem akşama kadar sürdü. Ondan önce alttaki asmalara bir damlama borusu daha ekledim. Saat;14,00 gibi asmalara ve ceviz çöğürlerine su verdim. Basınç biraz azdı, çok yerden su kaçırıyor, bir de elektrik geldi gitti. Sonra sebzelere mantar ilacı yaptım, ve eve dönmeden önce evin önündeki ağaçları suladım onların dibi çok çabuk kuruyor. Öğlen arasında evin temizliğini yaptım.
144. Bu gün 24 Haziran 2014 Salı. Halil babamla beraber kilit taşı ustası Mehmet ustayı da aldık ve saat 15,30 da yola çıktık. Usta kapıyı 3-4 m sağa alırsanız ev ortalanır dedi. Bence çok mantıklı oldu. Kilit taşını da tam dikdörtgen çıkardı ve güzel oldu, yalnız kepçe ile bir bölümü düzlememiz lazım. Fiyatı kilit taşına m2 sine 4,5 TL, bordüre metre tülüne 4,5 TL dedi. Toplam 450 m2 kilit taşı ve 136 m bordür yapılacak. Kilit taşının %10’u kadar da kırmızı olsun içine baklava deseni yaparız dedi. Bordürler kırmızı olacak. Ben damlama sulamayı açtım tüm ağaçlara ve asmalara verdim. Yarın konteynır gelecek onun için tekrar gideceğiz, damlamayı kapatacağım ve sebzelere vereceğim. Hava çok sıcaktı ağaçlar evin etrafındakiler susuz kalmış gibiydi halbuki 6 gün önce sulamıştım.
|