View Single Post
Eski 31-01-2015, 09:51   #10
murat doğan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
Havai köklendirme de çoğu zaman badrobotun işaret ettiği dezavantaj var. Yani komiklik dezavantajı. Ama ben bunun aşılamayacak bir problem olduğunu düşünmüyorum. Zor olduğunu kabul ediyorum doğru. Bizim konuştuğumuz görsel üzerinde bu var. Benim ilk aklıma yukarıda solda kalan kalın dalıda alarak ağacın bir nebze konikliğini sağlamak gelmişti. Şunuda düşünmek gerekiyor. Alttaki Dallar gövdeye göre daha kolay ve çabuk kalınlaşacak ve bir süre sonra gövde ile dallar arasında kalınlık açısından bir orantısız lık oluşabilecek. İşte gövdenin dümdüz değilde konik bir yapıya sahip olması burada sizi kurtaracak bir unsur olacaktır. Bu durumda dallarda da budamalarla incelik ve koniklik sağlamayıda ihmal etmemek gerek. Sayın badrobot çok doğru noktaları göstermiş. Burada amacımız zaten fikirlerimizi paylaşmak. Zaten havai köklendirme için iki üç ayınız var. Tüm bu görüşleri sentezleyin, ağacınızı uzun uzun seyredin, bu konuştuklarımızı ağaç üzerinde hayal edin ve acele etmeden son kararınızı verin. Birde şu var. ağacı fotoğraf tan görmekle bir yere kadar fikir sahibi olunuyor. Aslında daha söylenebilecek şeyler de var ama sindire sindire gidelim, kafanızı karıştırmayalım. İyi günler diliyorum.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön