View Single Post
Eski 30-01-2015, 22:37   #114
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
139. Bu gün 08 Haziran 2014 Pazar. Öğlen yan komşu aradı neredesin sen evin kapısı açık dedi. Abi bende bir gir bak dedim, girdi araba giriş kapısı kırılmış, evin kapısı açık, dış tuvalet açık ve çapa makinesi yerinde duruyor dedi. Gitmeden önce Ayaş Jandarmaya haber verdim, onlarda gittiler biz bahçeye vardığımızda jandarma oradaydı. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. İçeriye girdik, evin kapısı levye ile zorlanarak açılmış ve kapı kilitleri dışarıdayd,ı evden 2 adet piknik tüpü ve benim çakımı almışlar, kapıya çok zarar vermişler, dış tuvalet içindeki elektrik motoru duruyor onu almamış çapa demirleri duruyor evdeki müzik seti duruyor, çapa makinesini görememiş. Yapmamız gerekenler; evin elektriğini açık bırakacağız içeride gece lambası yanacak, radyoyu açık bırakacağız, içeride bir insan maketi koyacağız, alarm sistemi takacağız 4 kamerası varmış ve gece görüşü de varmış , girişe yazı yazacağım bu yer kamera ile korunuyor diye, bir de ben içeride fazla bir şey bırakmayı düşünmüyorum ve kapıyı artık kilitlemeyeceğim ve üzerine Hırsız Kardeş Kapı Açık Kapıya zarar verme yazıp anahtarı üzerinde bırakacağım, çünkü kapıya zarar vermesi daha kötü. Konteynır gelince de aynısını yapacağım üzerinde de ışık olacak. Birde oraya bir güneş enerjisi koymak lazım. Hatta internete bağlanıp 24 saat gözetlemek gerekiyor. Evin girişinden itibaren kilit taşı döşeyelim dedik ben bir fiyat çıkaracağım Zeki’yi aradım evin temelini atan İsmail usta bu işi yapar dedi.
140. Bu gün 11 Haziran 2014 Çarşamba. Sabahtan çoluk çocuğu garajlardan Antalya’ya uğurladım ve oradan doğruca bahçeye geldim burada 3 gündüz ve 2 gece kalacağım. İlk gün etrafı genel bir dolaştım hasarları tespit ettim ve hava çok sıcaktı, fazla bir hasar yoktu. 3-4 kez yan komşunun bahçeden sel gelmiş, alttaki kuyunun orasında toprağı yarmış ve dışarı çıkmış, birkaç asmaya zarar vermiş, alttaki ilk 3 sıradaki kuyunun altındaki cevizlerin dibini doldurmuş, yan komşunun dediği şu; ben 50 yıldır buradayım bu şekilde 2 defa sel gördüm. Alttan 4 sıra cevizlerin dibini çapaladım ve birinci gün işi bıraktım akşam iyi geçti. Diğer günlerde bahçe işleriyle geçti.
141. Bu gün 15 Haziran 2014 Pazar. saat 11,00’da kilit taşı yapacak usta ile birlikte yola çıktık. Daha önce usta ile konuştuğumuzda bana kilit taşının metre karesini 6 veya 7 TL yapıyorum demişti. Oraya vardığımızda ölçtük 420 m2 alan kilit taşı olacak ve toplam 165 m bordür döşenecek. Atladığım bir konu var bahçeye gelmeden önce Sinanlı’daki taş ocaklarına uğradık ve orada istediğimiz taş var biz altına yola dökülen mıcır ve onun üstüne de ince kum gibi kırma taş istiyoruz. Fiyatlar tonu 10 TL dedi ve 1,6 ton kum 1 m3 yapıyormuş belediyenin arabası 30-35 ton kum alıyormuş kepçeciyi aradım o bana biz oraya su veriyoruz ben sana kamyonu 350 TL’ye getireceğim dedi. Usta en alta 3 kamyon mıcır dökeriz buranın zemini sert o yüzden alta betona gerek yok ve hasır tele de gerek yok dedi ancak bir İnşaat Mühendisi tanıdık bunların hepsi olacak demişti. yani Mühendisin söylediği en altta mıcır onun üstüne beton (beton 1 m3 kuma 2 çimento atın normalde 6 çimento atılır) onun üstüne 0-3 kum bunların hepsi kırma taş olacak dedi) usta mıcırın üstüne de bir kamyon ince kum yayarız ve kenarlara bordür yapılacak dedi ve fiyatı malzeme bizden 6500 TL dedi, 5000’ne indi bende güldüm, hani m2 sini 6-7 TL demiştin diye neyse en azından nasıl yapılacağını öğrenmiş oldum. Ustayı sağlam bulmak lazım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön