View Single Post
Eski 28-01-2015, 22:21   #106
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
135. Bu gün 29 Mayıs 2014 sabah erkenden bahçeye vardım ilk işim sebze fidelerinin otlarını almak oldu bu arada bir kamyon taş geldi bunun yarısından biraz fazlasını konteynır temeline döktürdüm kalanı da evin önüne döküldü. Tabi ki kepçe gerekti ve kepçeciyi çağırdım, o temele taşı yaydı ve evin önüne de taşları yaydı. Daha sonra 2 gün önce cevizlerin dibine döktüğümüz gübreleri tek tek çapaladım. O bitince aşağıdan gübre getirdim ve sebzelere koydum zaten akşam olmuştu. Saat 18,30 gibi çok şiddetli yağmur yağmaya başladı eve zor geldim uzun zamandır böyle yağmur görmemiştim.
136. Bu gün 30 Mayıs 2014 Cuma. Bir arkadaşın bahçesine gitmiştik orada 5 dk dolu yağdı. Ancak bulutlar Ayaş tarafından geliyordu. Eve gelince telefon ettim yan komşu ile görüştüm, bana yukarıdan sel geldi benim sebzeleri tümden mahvetti ancak %5 kurtulmuştur dedi. Arkasından dolu da yağmış ve oda kirazlara zarar verdi dedi, çünkü kirazlar olmak üzereydi. Sel onun alt tarafından girmiş bizim alt ortadan çıkarak devam etmiş. Köyden başka birisiyle konuştum çok kötü yağmur yağdı ve dolu yağdı dedi zarar büyük dedi. Üst komşuyu aradım o korkulacak fazla bir şey yok dedi. İnşallah cevizlere bir şey olmamıştır yarın bakmaya gideceğim. Allahım sen koru.
137. Bu gün 31 Mayıs 2014 Cumartesi. Allahım sana şükürler olsun bu gün bahçeye gittim cevizlerde pek bir şey yok asmalar kurtarmış ağaçlar da aynı şekilde kurtarmış biraz sebzeler zarar görmüş onlar da önemli değil. Cevizlerin bazılarının yapraklarında hafif zararlar var ancak öyle kırılan göz yok. Sel gibi su üst taraftan yolun karşısından gelmiş ve yan komşunun bahçesine girmiş, oradan bizim bahçenin alt ortasından geçerek iki ceviz sırasının arasından çıkmış gitmiş. Yan komşunun sebzelere ve kirazlara sel ve dolu zarar vermiş. Büzün olduğu yeri sel kumla doldurmuş. Fotoğraflarını çektim karayollarına dilekçe vereceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön