View Single Post
Eski 28-01-2015, 17:25   #61
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Önce maşallah diyelim

Sayın telato, o taşlı, çirkin yığıntıdan çok güzel, çok temiz ve (benim için çok önemli) çok düzenli bir bahçe ortaya çıkarmışsınız, elleriniz dert görmesin. Sebzeleriniz soğanlı-soğansız bitkileriniz yerlerini sevmişler belli. Toprağın rengi özellikle hoşuma gitti, o kıraç, sert toprak; yumuşacık verimli bir hale dönüşmüş emeklerinizle.

Şimdi gelelim ufak tefek gözüme takılanlara (izninizle).

Biz bahçesiz üyeler, bahçeli üyelerin bahçelerini çok benimsiyoruz da ondan şöyle mi olsaydı böyle mi olsaydı diye aklımızdan geçirmeden edemiyoruz

Gölgeli köşenize daha çok sayıda bitki dikilebilir aslında biraz seyrek göründü gözüme.

Bir de benim hiç vazgeçemediğim çiçeklerden kasımpatılar eminim bahçenize çok yakışır, şöyle tenekelerde yazın yeşil sonbaharda çiçekli.
Sonbaharın hüzünlü, serin sarı ışıkları altında ışıl ışıl renkleriyle salınan kasımpatılar...

Bir de sardunyanın eksikliğini hissettim, bu Akdenizli bitkinin özellikle kırmızı rengi girdiği ortamın havasını değiştiriyor daha sıcak oluveriyor onun bahçesi.

Bahçenizin uzun uzun yıllar keyfini sevdiklerinizle ailenizle sürmeniz dileklerimle. Yazmasam da takipteyim

Sayın Sûz-i Dilârâ iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Sizin gibi çiçeksever üyelerin benim bahçemi benimsemesi ve beğenmesi beni çok gururlandırdı. O nedenle önerilerinizde benim için önemli.
Gölge bahçem bu sene sizinde dile getirdiğiniz gibi çok daha sık ve sürprizlerle dolu...
Kasımpatılarım var ancak resimleyemedim ama onlarında renklerini çeşitlendirmeyi düşünüyorum.
Sardunyama gelince.

Name:  20140708_181408.jpg
Views: 1014
Size:  38.1 KB

İşte benim güzelim.
Bende sizin en kısa zamanda güzel bir bahçeye kavuşmanız diliyorum...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön