View Single Post
Eski 27-01-2015, 21:28   #104
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
133. Bu gün 20 Mayıs 2014 Salı. Sabah 06,00’da yola çıktım. Bahçeye vardığımda hava çok güzeldi ve toprak hava çok güzel kokuyordu sanki cennetin kokusu hava biraz serin ve çok güzel bir bahçe kokusu. Kalan asmaların otlarını yoldum ondan önce sulamayı açtım. Kavunlar çıkmıştı onların otunu aldım. Patlıcan, biber ve fasulyelere su verdim. Cevizlerin damlama borularını kazıklarına bağladım, ben su verdim zannediyorum ama damlama kaydığından dolayı dışarısı sulanıyormuş. Öğleden sonra taş topladım ancak topla topla dolmuyor bakalım nasıl olacak bu temel. Akşam saat 18.00’da suyu kestim ağaçların hepsi 80 -90 lt su almış oldu.
134. Bu gün 26 Mayıs 2014 Pazartesi. Babamla birlikte sabah 08,30’da yola çıktık ilk önce Sincan’a Enerjisa’ya ev ile ilgili dilekçe verdik oradan Ayaş Belediyesine gittik vergi borcunu öğrenmek için 2014 vergi borcu ödenmiş gözüküyormuş ancak ev kullanma harcı yatırılmış ama ödenmemiş gözüküyormuş onu bilgisayardan düzelttirdim. Bahçeye vardığımızda ilk işim su hortumunu takmak oldu ve araba yıkamak için ve genel kullanım için damlama su borusuna hortumu taktım daha sonra üst kısımdaki asmalara yeni deliksiz damlama boru çektik ve onların her ocağa 2 damlatıcı taktım. Daha sonra babamla birlikte ceviz ağaçlarının her birine birer kova gübre koyduk zaten bu işlem uzun sürdü ve saat 18,00 oldu ve işi bitirdik. Bu arada bende akşam için ağaçlara su verecektim onu ayarladım derken hava karardı. Sabah 05,30’da kalktım ve karpuzlar ile kavunların otlarını temizledim bu yaklaşık 2 saat sürdü sonra çapa makinesini almaya gittim. Gelince çapaları taktık ve sebze diktiğim yeri çapaladım, orada fazla ot yoktu o yüzden biraz kolay oldu. Ancak alttaki asmalarla ilk sıra ceviz arasını yapayım dedim çok fazla ot vardı ve yapınca çapa makinesinin arasına doldu otları çarkların arasından temizlemek daha zor oldu. Bu nedenle orasını yapamadım ancak alt tarafta ve aşağıda çok fazla ot kaldı önümüzdeki sene şöyle yapmam gerekiyormuş; Mart ayında bahçeyi traktör ile kaz ayağı çekilecek ondan 15 – 20 gün arayla çapa makinası ile yapılacak. Bir de İbrahim abi aşağıdan olmak üzere ot ilacını yapabilirsin dedi. Ağaçlara 10 saat kadar su verdim yaklaşık her ağaç için 80 lt su yapıyor. Dutu böcek ve mantar için ilaçladım kirazlara da sıktım. Sonra temele 3 el arabası taş topladım ondan önce de çeşmenin altından çapa römorku ile taş getirdim ancak lastik inik olduğu için o işi bıraktım. Çapa makinesini götürürken yolda arkadan bir kamyon korna sesi geldi ben daha ne olduğunu anlayamadan yanımdan sürtünerek hızla bir kamyon geçti ve römorkun demirlerini eğdi. Bence Allah korudu ya adam son anda beni fark etti ya da mahsus yaptı ancak şu bir gerçek ki Allah bana bir şans daha verdi. Çapa makinesini bahçeye alacağım taş getirmek için de bir kamyon sipariş verdim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön