129. Bu gün 07 Mayıs 2014 Çarşamba. Sabah erkenden bahçeye gitmek için yola çıktım ilk önce oturduğum sitenin altında bulunan seranın bir bölümünü açtım fideler pişkinleşsin diye. Bahçeye vardığımda saat ; 07,30’du. Terası süpürdüm evin etrafındaki ağaçları dolaştım sonra patlıcan fidesi, mısır, yemeklik kabak diktim öğleden sonra da 2 viyol (90 adet) fide diktim bu iş bayağı zormuş, domatesin kilosu pahalıymış diyenin anlını karışlamak lazım. 110 m domatese yer ayırmışım, 100 m de diğerlerine. Mıntıka temizliği yaptım evin etrafındaki ağaçlara gübre verdim. Kazım CIBIR’ı aradım o da pek keyfim yok dedi, çünkü geçen sene aşıladığı fidanlardan bir çoğu soğuktan zarar görmüş bende 81 açtı diğer 80 açmadı dedim bekleyeceğiz dedi. 2 hafta sonra tekrar sayacağım. Fideleri dana burnu veya bozkurt diye bir böcek kökünden yiyor bunun için ilaç hazırladım ve akşama doğru fidelerin arasına attım.
130. Bu gün 10 Mayıs 2014 Cumartesi. Kayınpedergille beraber bahçeye gittik gittiğimizde saat 11.00’di. Konteynırın temel kalıbını yaptık beklediğimden daha büyük ve yüksek oldu çünkü kod farkı oldukça vardı. Arka sağ köşe 20 cm iken ön sol köşe 60 cm oldu. Bunun içinde daha çok taş toplanacak ve daha çok beton harcı gidecek. Bayanlar maydanoz,soğan, marul ve patlıcan fidesi diktiler. Televizyonu yine yapamadık. Ceviz tohumlarından çıkanlar var.
131. Bu gün 13 Mayıs 2014 Salı. Sabah erkenden bahçeye doğru yola çıktım çıkmadan önce 9 adet viyolü fidelikten aldım toplam 9*45=405 adet fide var bunların bir kısmı biber bir kısmı domates bahçeye vardığımda fideleri dikmeye başladım saat 15,00’da fidelerin hepsini diktim kalan yere mısır ve nohut attım. Önümüzdeki sene sebze yetiştirmekle uğraşmayacağım çünkü cevizlerle ilgilenmem gereken zamandan çalmak zorunda kalıyorum. 15,00’dan sonra cevizleri tek tek dolaştım ve açanları saydım bu sefer 120 adetti 2 hafta önce 80’di demek ki 2 haftada 40 adet daha açmış benim tahminime göre 5-10 adet ceviz fidanı tutmayacak diğerleri tutacak çoğunun ipini düzelttim ve altındaki otları yoldum. Bahçenin ceviz aralarının çapa yapılması lazım bunun içinde büyük taşların toplanması gerekiyor hayırlısı bakalım. Akşamüzeri üst taraftaki asmalara baktım o kadar yağmur yağdı ancak susuz kalmışlar gibiydi bende damlamayı açtım asmaların damlama borularını değiştirmem lazım. Onlarla birlikte evin önündeki ağaçlara da su verdim üst tarafın toprağı çabuk kuruyor yukarıdan ilk 4 sıra onlara fazla su vermek lazım, hele üstteki asmalara bundan sonra her gidişimde vermem gerekiyor. Karpuz veya kavun çıkmaya başlamış.
132. Bu gün 18 Mayıs 2014 Pazar. Sabah 06,30’da bahçeye doğru yola çıktım. Bahçeye vardığımda ilk işim, kapının yanından akıtan suyu yapmak oldu. Sonra sulamayı açtım ve üstten 5 sıra ile üstteki asmalar için sulamayı açtım. Sonra biraz domates fidesi diktim. Geçen hafta bizim diktiğimiz patlıcanları mısır diktiğim yere dikmişiz o yüzden bir sırada mısırları bir sırada patlıcanları söktüm. Alttaki 2 sıra cevizlerin dibindeki otları temizledim kavunların otlarını temizledim. Daha sonra alttaki asmalar ottan gözükmüyordu onları temizledim öğlen 2 saat uyudum hava çok sıcaktı artık öğlenleri çalışılmıyor. Konteynır temeline bir şey yapamadım. Bu gün sulamanın tümünü açtım ama tüm bahçeye basınç yetmedi ya yan taraftakiler damlamayı çalıştırıyordu elektrik yetmedi ya da su azdı sonra bir akşam deneyeceğim bakalım nereden kaynaklanıyor. Üstteki 2 erikte sorun vardı zannedersem suyu az geldi onlara iyi su vermek lazım üstteki asmalara da.
|