Arkadaşlar Merhaba
Aranıza yeni katıldım herkese selamlar.
İş yerinde bir abimizin emekli olması ve çiçeğini bana hediye etmesiyle mum çiçeği serüvenim başladı. Açıkçası iş yerindeki yoğunluktan pek ilgilenemedim 2 hafta da bir ancak sulayabiliyordum buna rağmen çiçeklerini 4-5 ayda bir açıyordu. Forumda okuduğum kadarıyla bu bilmeden yaptığım sulama en uygun yöntemmiş... İlgilenemediğim için eve getirmeye karar verdim yaklaşık 8 metre uzunluğunda ve her yerden iplerle bağlanmıştı. toprağını torf-perlit karışımı ile değiştirdim. köklerini ayıkladım ve biraz kısalttım, sanırım hata yaptım.
2.20 lik 2 adet ve 1.60 lık 3 çubuk üzerinde doğrudan güneş almayan köşede bir yere konumlandırdım. 1 hafta geçti yapraklarını sürekli su püskürterek ortama alışana ve yeni kökleri çıkana kadar susuz kalmasını engelliyorum. Fakat kökten başlayan ilk 2 metrelik bölümdeki yapraklarla diğer uç bölümlerdekilerle ton farkı oluşmaya başladı. Alt kısım koyu yeşil ve hafiten buruşmaya başladı kök çürümesi olduğunu düşünmüyorum fakat kökü kısaltmam bitkiyi öldürür mü diye düşünmeye başladım. Normalde direk parçalara ayırıp çelik almam gerekiyor fakat bunu yapmak istemiyorum.. bu şekilde kurtabilir miyim tecrübelerinize ihtiyacım var. Selamlar sevgiler...