124. Bu gün 26 Nisan 2014 Pazar. Hurdacılar Sitesine konteynır bakmaya gittik. Bir yerden uygun bir fiyat aldık.
125. Bu gün 27 Nisan 2014 Pazar. Sabah 06,30’da bahçeye doğru yola çıktım. Vardığımda saat;07,30’du ilk işim damlama sulamaya bakmak oldu. Üsttekileri açtım ve takılmayan damlatıcıları takmaya başladım bayağı zormuş her tarafım ıslandı. Daha sonra karpuz dikeceğim yere damlama borusu çektim 2 hat oldu 3 ncü hatta boru kalmadı, yine bunlardan önce çapa makinasını getirmiştim onun yağına baktım servisine bir sormam lazım. Üstteki ceviz ağaçlarına gübre koymak için aşağıdan el arabası ile gübre getirmeye başladım ancak hava çok sıcaktı ve bende aşırı bir yorgunluk oldu bu sırada kayınpedergil geldi bende biraz işi bıraktım onlarla beraber 6 adet çilek almıştık onları evin arkasına diktik sonra Karpuz çekirdeklerini diktik, bir bölümüne de kavun dikmek için bıraktık. Bana yazın karpuz veren çobana bende karpuz götürmüştüm, çeşmenin oraya koyunları otlatmaya gelmişti, ona büyük bir dilim karpuz götürdüm, ilacı karpuza kavuna nasıl atıyorsun dedim, o da bana çiçeklenince bir defa ve yumurta büyüklüğüne gelince 2 nci defa ilaç yapacaksın, yalnız kavun daha erken çiçeklenir karpuz sonra ona dikkat et çiçeklenmeyi takip et çünkü kurt çiçekken içine giriyor ve kapandığında içinde kalıyor kavunun karpuzun içini yiyor dedi. İlacı Ziraatten isteyince veriyorlar dedi. Salı günü tekrar gideceğim ve bir gece kalmam lazım çünkü cevizlere gübre verilecek ve dipleri çapalanacak, sebze dikilecek yerdeki taşları almam lazım ve çapa yapıp damlama borularını çekmem lazım.
126. Bu gün 29 Nisan 2014 Salı. Sabah erkenden bahçeye gittim sebze ekeceğim yerin taşlarını topladım tam 7,5 saat taş toplamışım aslında bu gün bayağı iş yaptım cevizlerin dibine biraz daha gübre koydum, kavun diktim, akşam kalacaktım ve ertesi gün çapa yapıp fasulye, nohutu ve kabağı dikecektim ama yağmur rüzgarla beraber geldi bende eve döndüm. Cumartesi günü hava iyi olacak o gün işimi bitirmem lazım.
127. Bu gün 02 Mayıs 2014 Cuma. Bu gün hurdacılar sitesine gittim ve bahçeye depo olarak kullanmak için 3x6 m lik konyteynır alımı için sözleşme imzaladım. Haziran’ın 15’ne kadar teslim edecekler benim taban için beton atmam lazım 4x8 m lik olacak. Arkadaşla konuştuk abi evle konteynır arasının üstünü sonra kapatabilirsin ona göre düşün dedi, bence haklı çünkü ileride onun altında belki de ceviz kurutabileceğimiz gölge bir yer olacak, cevizin gölgede kuruması gerekiyor.
128. Bu gün 03 Mayıs 2014 Cumartesi. Sabah erkenden kalktım amacım bahçede 1 gece kalmak. Sabah kendi yetiştirdiğim fidelerden 2 viyol domates, 4 viyol de patlıcan fidesi aldım, onları bahçeye gidince terasa koydum, ertesi günü çok rüzgar esti ve fideler rüzgardan zarar gördüler, bende kapalı yere aldım. Demek ki fideleri dikerken en az Mayısın 10’u olacak ve rüzgar yağmur olmayacak, en azından birkaç gün fideler tutunana kadar hava iyi olacak, öğleden sonra dikilecek ki direk güneş ışığına maruz kalmasın, birde yan komşu dedi ki onun fideleri bir böcek kesiyormuş ne olduğunu bulamadılar ancak ya bozkurt, ya kara çekirge ya da dana burnu bunlardan biri veya birkaçı bu işi yapıyorlar, ilaç atmak gerekiyormuş, ben fideleri daha sonra dikeceğim. Birinci gün cevizleri tek tek dolaştım, altlarında ot olanları aldım, ipini düzeltmem gerekenleri düzelttim, açanları ve açmayanları saydım tam 81 açan var 80 daha açmayan var. İki hafta sonra tekrar saymak lazım bakalım sonuç ne olacak, aşı altından çıkan sürgünleri temizledim. Daha sonra çapa makinasını getirdim, ilk önce tırstım çünkü her kez dikkat et diyordu, ben ilk yapmaya başladığımda korkulacak kadar olmadığını gördüm, ancak yine de dikkat etmek gerekiyor, fazla yorgunken yapmamak lazım, alttan 2 sırayı daha önceden taşını toplamıştım ancak biraz daha vardı onları da topladım, zaten taş toplamak başlı başına bir etkinlik. Taşlar toplanınca çapa makinası güzel iş yapıyor akşama kadar 2 arayı çapaladım ve sebze dikmek için ark açtım, her sıra arasına 4 adet, 2 nci gün bunların arasına damlama borusu çektim ve damlama sulamayı açıp üst sıradan bir bölüme fasulye tohumu ektim. Satılmış abi gelmişti çoban olan bana karpuz ve kavuna su verme kavun hiç su istemez karpuza da kol atıncaya kadar su verme yoksa sararır dedi. Akşam arkamızdaki evin ışıkları yanıyordu onlar 2 nci gün tanışmaya geldiler, çeşmenin üstündeki yerde de bir abi vardı ancak onun elektriği olmadığı için ışık soluktu herhalde gaz lambası yakıyordu. Evde tek başına kalınca dağın başında biraz tehlikeli oluyor ancak etrafta başka birisi kalıyorsa insan kendini daha güvende hissediyor.
Düzenleyen patara67 : 25-01-2015 saat 00:06
Neden: eksik bilgi
|