Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur
Bu arada sevgili bercin küpeliden bahsetmeyi unuttum, harikalar, açık havada çok iyi görünüyorlar,ancak güneşi sevmedikleri için açık terasta nasıl koruyorsunuz onları. Yaklaşık 4 yıl önce çiçekçiden bir seferde 20 saksı henuz acmamış küpeli aldım,bendeki akıl işte düşün.Adam diyor hepsi farklı acacak,şöyle renkte ,katmerli, yalın kat derken.......Sonuçta küpelilervgeldi bizim balkona, 2 balkonda çok güneş alıyor gölge yok,baktım olmadı içeri aldım o da olmadı içerde yeşil bit oldu, ilaçlayıp geri balkona aldım, masanın altında kartonlarla saklamaya çaılştım o da olmadı.Hiçbirinin çiçeğini göremedim,birazını kaybettim.Pes ederek geri kalanları başkasına verdim.Ama berçin hanım sizinkiler çoook güüüzeeelleeer,ben şimde ne yapacagim,biri bana dur desiiiiiiin
|
Sevgili Samur, Yarama tuz basmışsın be kuzum

; O küpelerden kalan bir kaç saksı da bu kışa yenildi maalesef. Küpe çiçeği asla iç mekan bitkisi değil, esintili yarı gölge yerleri açık havayı sever, yazın yaprakları fıs fıs su ister

. Bizim bölgedeki çiçekçiler bitki olarak değil TL olarak gördükleri için her şeyi söylerler. Onun için bu yıl güvendiğim bir arkadaştan yardım alacağım, terasın %50 si yok oldu ama bahara herşey yoluna girecek.
Ayrıca yakın mesafe arkadaşız; Amasya ilimizi çocukluğumdan severim, havası ayrı suyu ayrı hele ırmak boyu Amasya evleri muhteşem

... Elimizden geldiğince sanal paylaşım yerine birebir tanışmayı, sarılmayı tercih ediyoruz elbette, baharda terasın kapısı açık sevgili Samur beklerim mutlaka

...