Konu: Nergis
View Single Post
Eski 24-01-2015, 11:52   #2392
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Ekimden 67 gün sonra nergislerim:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkkurdu Mesajı Göster
şu an erlicheerlerin yaprak boyu 55 cm çiçek saplarının boyu ise hepsinin aynı değil. 5 cm olan var 10 cm olan var. En uzunları şu an 18 cm civarında. Daha önce erlicherlerim 10-15 gün içinde açar yorumunu yapmıştım ama bu yorumdan sonra kar yağınca çiçek saplarındaki büyüme durdu.
Ben Giresun ikliminin nergisler üzerinde oldukça farklı vee olumlu bir etkisi olduğuna inanıyorum artık..

Erlicheer'lerin sizdeki büyüme şekli biraz şaşırtıyor beni..
Benim 20 yıldan beri bildiğim ve gördüğüm şudur:
Erlicheer nergisler çiçek sapını çıkarmaya başlayınca yaprak gelişmesini durdurur..Çiçek sapının büyümesi çiçeklenme aşamasında hızlanır ve boylanır..Çiçeklenme dönemi geçmeye başlayınca da yaprakların gelişip uzamasına ağırlığını verir..

Bu yıl biraz küçükçe saksıya ektiğim 5 'erlicheer' nergisimin biri çok şımardı nedense..Diğer 4'ünde henüz çiçek tomurcuğu bile belirmezken onun böyle hızlanıp şımarmasına şaşırdım..Sanırım sığ saksı olduğu için güneşi gören tarafta olması nedeniyle böylesine hızlı gelişim gösterdi..

Diğer nergislerimin 5-6 türünde çiçek tomurcukları belirmeye başladı..4-5 çeşit ise aradan 67 gün geçmesine rağmen henüz toprak üstüne atamadı filizlerini..
Geç ve çok geç türler bunlar..
(İkinci fotoda, saksı kenarında 5 adet erlicheer var, ortadaki ise 'x italicus'..Onunda çiçek sapı göründü)

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 24-01-2015 saat 12:48
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön