Konu: Nergis
View Single Post
Eski 23-01-2015, 14:29   #2391
fındıkkurdu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-03-2013
Sevgili nergis severler,

Hocam100 ve pria dan aldığım karaburun nergislerinin yaprak boyu 35-40 cm, Giresun nergislerinin yaprak boyu 55-60 cm yazmıştım bir önceki mesajımda göz ayarı olarak. Bugün üşenmedim ölçtüm gözümün pek ayarı yokmuş) Hocam100 ve pria dan aldıklarımın yaprak boyu tam 55 cm, Giresun nergislerinin yaprak boyu ise tam 75 cm.

Azot çok olursa yaprak boyu uzun olur yorumunda bulunmuş bazı tecrübeli arkadaşlar.
Saksılar için toprak analizi yaptırmadım ama şu an erlicheerlerin yaprak boyu 55 cm çiçek saplarının boyu ise hepsinin aynı değil. 5 cm olan var 10 cm olan var. En uzunları şu an 18 cm civarında. Daha önce erlicherlerim 10-15 gün içinde açar yorumunu yapmıştım ama bu yorumdan sonra kar yağınca çiçek saplarındaki büyüme durdu. 2-3 gündür hava o kadar güzel ki güneş pırıl pırıl. Bakalım nergislerime etkisi nasıl olacak.

Geçen yıldan teta a teta nın boyu 2-3 cm ama çiçek tomurcukları dipten görünüyor. Prof. Einstein da geçen yıldan ama o daha yeni yeni uyanıyor. Geçen yıldan olanların hepsini eylülün ilk haftası dikmiştim.

Bu sene karışık bir paket daha aldım bakalım bana nasıl bir süpriz yapacaklar. Onlar da minik filizlerini göstermeye başladılar.

Asıl beklediğim iki tür nergisim daha var. Çocukluğumdan beri teyzemin bahçesinde olanlar.
Bir tanesini geçen yıl almıştım ama çiçek açmadı maalesef, adını da bilmiyorum. Onu da eylül ayında dikmeme rağmen daha yeni büyüyor, geçen yılda diğer nergislere göre çok geç filizlenmişti. Şu an yaprakları 4-5 cm kadarcık. İnşallah çiçek açar da sizlerden adını öğrenirim.
Diğerini ise bu sene ilk diktim yine eylül ayında. O büyüdü yaprak boyları 55 cm civarında, sanki o açacak gibi. Dipte kalın bir şişkinlik var. Hayırlısı deyip bekleyelim ve görelim inşallah

fındıkkurdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön