Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996
Sayın Litoriachloris kardeş merhaba.
Kaktüslerinizin kaybına en az kendi kaktüs ve sukulentlerimin kaybı kadar üzüldüm.
Siz daha metanetli davranıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ben henüz kendimi toparlayamadım. Biliyorum ki zaman her şeyin ilacıdır. Bitkinin olduğu yerde kayıplar da olacaktır mutlaka.
Sera ortamındaki kaktüslerimin üzerine ikinci bir naylon örttüğümü de belirtmiştim. Soğukta üşüyen köpeklerin sera naylonunu yırtarak serayı barınak olarak kullanabileceklerini düşünemedim. Olan benim kaktüs ve sukulentlerime oldu.
Evde mini sera içinde büyütmeye çalıştığım kaktüslerime bir şey olmadığına şükrediyorum. Kendimi biraz daha toparladığımda paylaşacağım ama yaşadığım şoku atlatamadım henüz. Siz bunu nasıl beceriyorsunuz dostum.
Eskisinden daha fazla kaktüsleriniz olsun dileğiyle... Selamlar...
|
Sayın vetman996. Köpekler baş belası biliyorum. Benim de bahçemde bir çok bitkime zarar veriyorlar. Seradakilerin kışı rahat atlatacağını düşünmüştüm ama her zaman düşünülmeyen aksilikler çıkabiliyor.
Bahçede kaktüs ve sukulent yetiştirmek benim için yeni şeyler öğrenebileceğim bir macera. Daha önce -2,5 derece soğukta çiçek açan Titanopsis deseler yalan derdim ama bunu gözlerimle görmek bir mucizeye tanık olmak gibi. Kış bitip baharda sağ kalanlarla ilgili mesajlarımda yeni öğrendiğim bilgileri de sizinle paylaşmayı planlıyorum.
Soğukkanlılığıma gelince; bu işe başlamadan önce ve bu süreç boyunca çok fazla forum okudum. Bahçesinde kaktüs ve sukulent yetiştiren bir çok yetiştiricinin yaşadıklarından haberdardım. O yüzden bitki kayıplarının kaçınılmaz olduğunu bildiğim için içim bir nebze de olsa rahat. Tabi ki gidenlerden bazılarına çok üzüldüm. Bu baharda çiçeklerini görmeyi planladığım 2-3 yaşındaki bitkilerimi de kaybettim ama olsun çok daha fazlası içeride baharı bekliyor
selam ve sevgiler...