View Single Post
Eski 22-01-2015, 20:57   #92
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
120. Bu gün 18 Nisan 2014 Cuma. Kazım CIBIR’ı aradım ağaçlara 1-2 kürek koyun gübresi atsak ne olur dedim o da toprağa karıştıracak şekilde ve fazla derine inmeden en fazla 2 kürek at iyi olur dedi. Bunu ne için sordum çünkü daha önceden bana hiçbir kimyasal ve hayvansal gübre atmayacağız ancak sonbaharda koyun gübresi vereceğiz demişti. Bende dayıma sordum ve onun Kazım’la aynı ilçeden ve daha önceden de ortağıymış ona sordurttum o da kimyasal gübre atmasın koyun gübresi 1-2 kürek versin çok iyi olur demiş. Dayım ve yan komşu İbrahim abi de özellikle çapa makinasına dikkat et dediler.
121. Bu gün 19 Nisan 2014 Cumartesi. Kayınbiredergille bahçeye gittik orada yapılanları ve yapılacakları konuştuk daha sonra ben sondaja kadar kepçenin elektrik kablosu için açtığı çukura baktım ve logarı kepçe kırmış onu ortaya çıkardım ve kömür torbasıyla toprak kaçmasın diye sardım pazartesi günü onaracağız. Cevizlerden tohumlarından bir kasayı el arabasına döktüm ve çoğunun kök ucu çıkmış onları da pazartesi günü dikmem lazım. Sanki asmaların dibi kurumuş gibiydi onların da sulanması lazım. Bu gün hafif yağmur yağdı ama yeterli değildi atıştırdı. Eve alarm takıldı güzel oldu.
122. Bu gün 21 Nisan 2014 Pazartesi. Sabah 08.30’da kayınpederle birlikte Ostim’e oradan Ulus’a ve oradan da Sincan’a gittik ve bahçeye saat 12.00’da vardık. Ostim’den kırılan logar için boru, ve dolap için 4 adet asansör aldık, Ulus’tan 40 m. 4x6 NYY yer altı kablosu, 3 lü priz, terasa korumalı 2 adet priz, 2 adet sigorta, 15 m anten kablosu, borusu aldık ve Sincan’dan Anten demir borusu, 4 adet tavuk kafesi teli bunlar tavuk kafesinde ve havuzun etrafını çevirmede kullanılacak. Bahçede ilk işimiz logarı onarmak oldu bayağı uğraştık bu onarma işini de öğrenmiş oldum. Halil babam elektrik tesisatını yaptı havuza kadar da elektrik sistemi olacak hale geldi. Sadece kepçe biraz kazacak ben kazıyım dedim ama yapılacak gibi değil. Elektrik panosuna 2 adet daha sigorta takıldı artık ev, havuz ve sondaj şalteri ayrılmış oldu. Armuta kare leke hastalığı için ilaç yaptım. Anten sistemini kurduk terastaki prizi değiştirdik asmaları sulamam lazım yarın onları sulayacağım ve ceviz tohumlarını dikeceğim. Sulama Mühendisi ile görüştük malzemeler Salı günü yola çıkacak Çarşamba bahçeye gelmiş olur ve ustalar da aynı gün takarlar bende geleceğim dedi. Yarın gideceğim ve orada bir gece kalacağım. Akşam kayınpedergilden müzik seti altlığını aldım onu da götüreceğim. Bir gün önce Gelin halı verdi kayınbirader çanak anten getirdi. Bizim hanım elektrik süpürgesi verdi onları da götürdüm. Yaşasın cevizler patlamaya başlamış benim dondu dediklerim yeniden patlıyor.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön