Herkese selamlar arkadaşlar,
Ben en yeni üye oluyorum herhalde.
Köstebeklerle mücadeleyi araştırıken kendimi burada buldum.
Hepinizin deneylerini ve tecrübelerini, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ayrı ayrı okudum.
Benim de sorunum köstebekler...
İstanbul Tophane'de; kazma, kürek, orak, çuval, vs. satılan sokaklarda sora sora bir köstebek kapanı buldum.(Tanesi 8 YTL) Denedim olmadı.
Sonra İstanbul Eminönü'de gaz şeklinde hapını buldum; (2veya 3 tane hapı delikten içeri atıp arkasından bol su basıyorsunuz) Benim arazim büyük olduğu için yüzlerce delik varbirkaçına uyguladım, sonuç vermedi. (10'lu tüp şeklinde ambalaj içinde 15 YTL.)
Köstebek tabancası aradım, araştırdım; İstanbul Eminönü Canbaba Av Silahları ve Malzemesi satan bir yerde buldum. (Fiyatı fişekler hariç 13 YTL.)
Yine İstanbul Avcılar'da İGS Karşısında Silah Dünyası ile irtibata geçtim. Buldular getirdiler. (20 adet özel saçma fişeği ile birlikte 30 YTL. bana özel fiyatla aldım.) Birkaç kez kurdum fakat hayvanlar çok kurnaz. Ne tarafa kursam, tersinden geliyorlar. Henüz deneme aşamasındayım.
Bir ziraatçi arkadaşım 1'e 2 oranında alçı + tozşeker karıştırıp kullanmamı önerdi. Sonuç etkiliymiş. Henüz yapmadım.
Bir başka öneri; Karadeniz yöresinde fındık kurdu'na karşı kullanılan (ismini bilmiyorum) toz ilacın deliklere döküldüğünde sonuç alındığını öğrendim. İlaçtan numune ve ismi bana gelecek.
Gaz yöntemini bir peyzaj mühendisi arkadaşım bir projede işin ehli kişilere uygulatmış. İyi sonuç alınmış.
Ses dalgaları yayan ULTRASONOGRAFİK cihazlar geçici olabilir belki ama ben kesin çözüm arıyanlar için yukarıdakileri uygulamalarını tavsiye ederim.
Şu hayvansever ayaklarına yatanlar da ne kadar samimiler acaba, ayrıca tartışılabilinir. Hayvanlar olduğu kadar, bitkiler de canlıdır. O zaman hiçbir canlıya dokunmayalımmı?
Zamanım kısıtlı. Tekrar görüşmek üzere.
Köstebeksiz günler dileğiyle...
|