View Single Post
Eski 21-01-2015, 21:09   #822
tembeladam
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Çelik ne kadar kısa ise gelişme o kadar iyi oluyor. Şimdi kesmeyin bir sonraki sefer bu şekilde yaparsanız.

Köklenmeyi sağlayan zaten ortamın değerleri. Siz ısıyı ve nemi doğru ayarlarsanız köklenme diğerlerinde de olacaktır. Su yerine torf-perlit veya sadece perlit ortamını tavsiye ederim.

Saklama kabı ısıyı nemli havluda su kaybını önlediği için köklenme oluyor. Eğer kabı soğuk alana koyarsanız ısı yeterli olmayacağı için köklenme olmaz. Bu kabı arada havalandırmayı unutmayın, çelikler nemden hastalık kapmasın.

Araştırmak ve deneyip öğrenmek her zaman daha iyidir.
ismail bey selamlar,
torf aldım perlit denk getiremedim. en iyisi yarın internetten sipariş vereyim perliti . dediğim gibi kum - torf karışımı yaptım, su yaptım, kağıt havlu denemesi yaptım. dediğiniz şekilde perlit ve torf-perlit denemelerimi de yapayım. saklama kabını her gün akşam havalandırıyorum. kastınız kapağını açmak mıdır? yoksa 3'lü grupları alt üst karıştırma şeklinde midir?

saklama kabını köklenecek tarafların olduğu kısmını kalorifer peteğine yaklaştırdım, oda zeminine koydum. 3-4 gün evde olmayacağımız için kökleri ıslattım, kağıt havluları biraz su çarptım. nemliydi. az daha nemlendirdim.

iyi olmuş, çok iyi yapmışsın derseniz çok güzel olur.

saygılar.

tembeladam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön