View Single Post
Eski 21-01-2015, 16:01   #65
uyap
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
İyi günler yazılanları baştan sona okudum ve 15 yıldır yerden ısıtmalı bir evde oturan biri olarak birkaç kelime de ben yazabilirim sanırım.
Yerden ısıtmayla ilk olarak şantiye stajı yaparken 23 yıl önce tanıştım. Ev iki katlı villaydı ve yerden ısıtma olduğunu öğrenince para yakacak herhalde diye düşünmüştüm ama 15 yıl sonra yerden ısıtmalı bir eve taşınınca konforunu gördüm. Oturduğum ev de 25 yıllık ve İstanbul' da doğal gazlı kombilerin ilk kullanıldığı sitelerden biri. Burada yaklaşık 1000 daire var. Her dairede bireysel kombi var ama ısınmada farklılıklar var. Nedenleri ise: alttaki daire boş dolayısıyla ev daha az ısınıyor ( müstakilde de aynı sorun olacaktır petek ya da yerden ısıtma ikisi için de geçerli), pencere lastikleri eskimiş ve ev yeterince yalıtımlı değil, kombi eskimiş verimli çalışmıyor, borularda tortu birikmiş su yeterince geçmiyor( bu sorunu kombinin oradan boruları ters bağlantı yapıp içindeki kirli suyu boşaltarak çözüyorlar.). Bu durumda aynı katta bir daireye 80 lira gelirken diğerine 180 lira gelebiliyor.
Toz konusuna gelince astımımı arttırıyor diyenini duymadım evet toz var ama bu biraz da çevresel faktör. Petekli evde de oturdum ve petekte olduğu yer daha çok ısınıyor diğer taraflar daha az. Merkezi sistemdi ve kapattıklarında ev 1 saatte buz gibi oluyordu oysa yerden ısıtmada neredeyse yarım gün dayanıyor. Tabi bunda yerlerin seramik olmasının da etkisi var çünkü seramiği sökerek şapın üzerine laminant döşetenler daha çabuk soğuduğunu söylüyorlar.
Kabarma sorununa gelirsek evet bizim evlerde de var ama sadece yer seramiklerinde değil banyo duvar seramikleri de kabarıyor. Sanırım bu da zeminde oluşan oturmalar ve seramiklerin döşeme şekliyle alakalı. Tadilat yapılıp yenilenen evlerde bu sıkıntı yok.
Laminantı sevmediğim ve sağlıklı bulmadığım için tadilat yapılırken benim tercihim yine seramik karo oldu. Fiyat yüksek gelir derseniz endüstriyel (2. Kalite yani küçük defoları olan) seramik tercih edebilirsiniz.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön