View Single Post
Eski 21-01-2015, 07:15   #5625
BuRCuPM
Yeni Üye

BuRCuPM's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Burcupm, geçmiş olsun. Olur böyle şeyler. Kestiğiniz çelikleri,az oksijenli ılık suda bir kaç saat bekletin. Böylece yapraklar kaybettikleri suyu az da olsa geri alırlar ve aynı zamanda dezenfekte olurlar. Çelikleri, sudan çıkarttıktan sonra pet bardakların içine doldurduğunuz hindistan cevizi torfuna dikiniz. Kolay köklenme yolu. Arzu ederseniz kapalı,ya da yarı kapalı sera uygulaması da yapabilirsiniz.
Çelikleri doğrudan hazırladığınız toprak karışımının içine de dikebilirsiniz ama bu ,şu anda sizin için daha riskli. Kolay gelsin. Ne güzel,birden fazla mum çiçeğiniz olacak.
Sevgili edelvays58, ilginize ve desteğinize çok teşekkür ederim.Ben dün aldım çelikleri ve ılık suya koydum ama oksijenli su olması gerektiğini bilmiyordum. Bugün direkt dikeyim mi yoksa oksijen alıp damlatıp bugün aynı suyun içine, yarın mı dikeyim ne dersiniz? Hindistan cevizi torfunu ilk kez duyuyorum, nereden bulabilirim ve başka bir şeyle karıştırmam gerekir mi? Kapalı ya da yarı kapalı sera etkisi demişsiniz, ben bunun nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum biraz bahsedebilir misiniz? Eğer gerçekten başarabilirsem evet birçok mum çiçeğim olacak yalnız önceki sayfalarda bu çiçeğin sağlıklı halini görürseniz ne hale geldiğini ve ne kadar üzgün olduğumu anlarsınız.. Umarım başarabilirim.. Çok teşekkürler.

BuRCuPM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön