View Single Post
Eski 20-01-2015, 21:00   #313
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi casperia Mesajı Göster
sayın charlaux sayenizde ebaydan 10 adet yavru orkide siparişi verdim inşaallah sağ salim gelirler. sonrasında büyüme aşamasında benimde sorularım olabilir
Sn.casperia,
Yardımcı olabildiysem ne mutlu Benim Noid almayın almayın dememdeki tek sebep orkidelerin ticari ürünler olmadıklarını çeşitlilikleri olduğunu gösterebilmek, yoksa NOID orkideler Amerika'da da satılıyorlar ama özel türlere verilen bir değer var. Orkidelere 100-200 lira ödeyin fakat ödediğiniz orkide sınırlı üretim / AOS ödüllü orkide olsun.

Türü bildiğiniz zaman üretimi,bakımı,ihtiyaçları konusu daha kolaylaşıyor;yabancı kaynaklardan bigleaf orchids'te siparişini verdiğiniz türlere bakabilirsiniz.Hatta belli mi olur bir gün sitenin kurucusu olan Peter Lin'in kendi türlerine sahip oluruz

Benim elimde şu an üç tür var İngiltere'dekileri iklim ve 1 ay evde olmamam etkiledi ama nothodoritis zhejiangesilerle Haziran ayında buluşacak olma heyecanım var uzunca bir sürenin ardından ! İşte orkide heyecanı böyle bir şey,bir yapı marketi sevdası değil ! Ikea'dan aldığım şeceresi şaibeli ama uzaktan akrabaları bilinen bir güzelliğim daha var tabii ...

Sizin için oluşabilecek tek sıkıntı yeni ortama geliyor olmaları.Düşündüğüm gibi orkideler Asya menşeiliyse cennet iklimlerinden bir başka cennet Türkiye'ye geliyorlar : ama bambaşka bir cennet ve alışmaları gerek ! Uygun karışımı,besin,yukarıda bahsettiğim altığı ve ortamı şimdiden hazırlamaya başlayabilirsiniz.Ve en önemlisi spaghnum yosunuyla geliyorsa ve emin değilseniz sulama konusunda spaghnumu çıkartın çünkü inanın o mucize denilen karışım pek mucizevi çürümelere yol açabiliyor acemiyseniz !

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön