View Single Post
Eski 20-01-2015, 12:42   #1355
murat doğan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
Merhabalar sevgili ağaçlar.net forum üyeleri. Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Bu hangi bitki diye bir bölüm var ama bu ağacın türü nedir şeklinde bir yer bulamadım, o yüzden buraya yazdım. Eğer doğru yer değilse ilgili arkadaşlardan, konuyu doğru yere taşımalarını rica ediyorum.Geçen gün, yemeğe gittiğimiz bir restoranın yanında bulunan parkın içerisinde devrilmiş bir halde buldum bu ağacı. Arabayı park ederken tesadüfen fark ettim. Akşam vakti karanlıkta zar zor fark ettim. (yaşatabilirsem tabii ki) Onun mu şansı benim mi bilemedim, hemen önüne arabamı park etmişim. Arabanın ışıkları sayesinde görebildim. Belki de başkası park etse önemsemeyecek hatta dikkatini çekmeyecek, görmeyecekti. Arkadaşlarımızı yemeğe götürmüştük. Onlardan müsaade isteyerek, misafirlerimizin şaşkın, eşimin kızgın bakışları arasında, hemen restorandan nemli bir bez alıp köklerinin kurumasını önlemeye çalışarak, restoran sahibi ile birlikte çamurlar içinde naylon çöp poşetine köklerini sardık.Kökleri oldukça zarar görmüş aslında. Türünü bilmiyorum önce begonvil sandım. Hemen sevgili nicholai hell in meşhur begonvili geldi aklıma. Ama bu ağacın begonvil olup olmadığı konusunda emin değilim. Üzerinde olan küçük bir iki yaprağını fotoğrafladım. Eşim ile kızımı eve bırakarak restorana emanet ettiğim ağacı almak üzere geri döndüm. Eve geldiğimde hemen uygun bir saksıya aldım ağacı. Boyunuda biraz kısalttım. Türü konusunda bir fikriniz var ise eğer, yardımcı olmanızı rica ediyorum. bir de tabii ki bu aşamada yapacağım bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum. Kullandığım toprak hafif nemli bir topraktı sadece biraz can suyu verdim. kökleri oldukça zarar gördüğünden kök çürümesi ve mantar olmasından korktuğumdan sulamaya dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Malum kış ayındayız, ağaç uykuda, su ihtiyacı minimum düzeyde, bu nemlilikte onu idare eder bir süre diye düşünüyorum.

20150115_220216_Night_resized.jpg

20150115_213928_Night_resized.jpg

20150115_213829_Night_resized.jpg

20150115_213814_Night_resized (1).jpg

20150116_000823_Night_resized.jpg

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön