Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cantemel
sevgili kürşat bey merhabalar benim sormak istediğim birkaç soru var ben henuz cok buyuk bir ceviz bahçesinin arifesindeyim bahsettiğim rakam inanın çok büyük önümüzdeki aşamalarda muhakkak ki orman muhendisi ziraat muhendisi calısanlarda olacaktır fakat ben yinede bu işi deneyimleyip yapan kişilerin samimiyetine ve tecrübesine çok daha fazla güveniyorum eğer siz veya diğer arkadaşlarımız sorularımı cevaplandırırsa cok mutlu olurum.
1-Her sitede her satıcıda farklı ekim aralıkları var chandler cevizi için doğru olanı hangisidir?
2- Yine her site ve satıcı farklı bir verim aralıgından bahsediyor eğer mümkünse doğru yetişmiş bir chandler cevizi kaç yaşında verime başlar **** kaç yaşında toplanması dogrudur ve yıllara göre ortalama kaç kg aralıgında ceviz verir
3- Aile olarak tarım ve çifçi kokenli olduğumuz için gübreleme işlemlerinin maliyetli oldugundan haberdarım (buğday) fakat durum cevizdede aynımıdır?
4- örneğin 100 dakar bir bahçenin toplanması ve diğer tüm işlemleri için kaç kişinin çalışması gerekiyor düşündüğüm proje trakya bölgesinde oldugundan malum memleketimin insanından çalışmayı seven azdır acaba çok fazla çalışan eksikliği çekermiyim?
5- eğer mümkünse yine ortalama 100 dakardan alarak 100 dakar alanın sulama sisteminin maliyeti nedir veya bu katlarıyla çarpıldıkça maliyeti ne boyutta düşer.
6- Pek duyduğum fakat bilmediğim bir terim farklı cins cevizle bir cevizi tozlamak nedir ne anlama gelir neye yarar?
7- son olaraksa benim halihazırda 2 adet 125lik class marka 1 adet 105 lik lamborghini 1 adet te 105lik new holland traktörüm var bunları bu ceviz bahçesi için en iyi nasıl değerlendiririm ve hangi aletlere gereksinim duyarım
8-bonus olarakta mavi sertifikalı ceviz nedir?
|
hocam Sen siteyi baştam sona oku eminim cevaplarını bulacaksın 100 dekar için yapım maliyeti zevk ve tercihlere göre değişir Mınumum 100.000 bin maxsimum =sonsuz
siteti tamamen oku tüm cevağlar içinde
selamlar