Benim bahçemdede (ankarada) bu sene aynı sorun yaşandı.Bana göre bunun sebebi yaz boyunca yağmur yeterli yagmadı bitki strese girdi,eylül ve ekimde yagan şiddetli yagmurlar igde agacının aşırı su çekmesine sebep olmuş ve bu denedenle meyvenin içine fazla su çekmesi sonucunda oksitlenme olmuştur diye düşünüyorum.yanlış isem bilenler düzeltsinler lütfen.ayrıca bir arkadaşım sormuş igde buruklugunu nasıl önleriz diye.1-igde tam olgunlaşmadan toplanmamalı 2-igde toplanmadan önce soğuklanma yani hava durumu 0 dereceye düşmesi beklenirse iyi olur.3-igde toplandıktan sonra birsüre beklemiş ve nemi azalmış ise buruk bir tadı olur .bunu azaltmak için igdeyi yıkayıp suyunu süzün bir süre (oksitlenmeye sebep vermiyecek şekilde takip ederek ) serin bir yerde ve kapalı bir kapta bekletirseniz (buzdolabı daha uygundur.) burukluk sorununu azaltmış olursunuz.
|