Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Burada bir arkadaş muhabbet kuşu yetiştiriyor. Hemen hemen her yetiştirdiği kuş konuşuyormuş. Bir arkadaşıma ikinci defa olarak bekleyerek aldık. Kuşları ve yavrularını insandan korkmadan yetiştirdiği için kuşu alan arkadaşım fazla ilgilenemese de muhtemelen istediği gibi olacak.
Bu güne kadar ürettiği kuşların hemen hemen hepsinin konuştuğu muhabbet kuşu yetiştirenden öğrendiklerim.
Muhabbet kuşu tek olmalı. Sizin muhabbet kuşu sesini ona hiç dinletmemeniz lazım. Aslını taklit edecek çünkü. İnsanı taklit etmesi gerekiyor.
Erkek kuşlar genelde konuşuyorlar. Dişi kuş ne kadar konuşur bilemiyorum.
Kendisini oyalayabileceği hiç bir şey kafes içinde bırakmayın. Ayna, salıncak vs.
Yavru kuşu aldığınız ilk bir hafta yerine alışması için hiç dokunmamak gerekiyor. Daha sonra her akşam veya sabah belirli saatte o gün tüketebileceği kadar yemi elinizle verin. İnsan elinden bu şekilde korkmaması gerekiyor. Daha sonra elinizde yedirerek insana alışmasını sağlıyorsunuz. İnsana alışan da insanın söylediklerini zaman içinde taklit etmeye başlıyor.
|
Bazan kafes içinde çok sıkılıyor, oyun oynamak istiyor ve ben ilgilenmek istemediğimde muhabbet kuşu sesi açıyorum açıkcası.. İigisini çekiyor tabii. Kafeste ara ara çok bunalıyor, içerideki tek oyuncagı hatta yatagı bile salıncagı oluyor. tünekte bile olsa gece ışığı kapattığımda doğruca salıncaga yol alıyor. Korkması için şuan hiçbir neden yok, ilk başlarda eşim çok ürkütmüş olsa da, son zamanlarda hiç yaklaşmıyor... Gel gelelim bizim kuş o zamanlardan bi öfke biriktirdi.. müthiş bir ısırma kabiliyeti var
yapacak bişey yok. Konuşmayacaksa konuşmayacak.. İsterim ama konuşmasını... Teşekkür ederim. Profil fotoğrafınız çok hoş olmuş.