Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gizemyekta
Arkadaşlar ben yeniden demedim stigma icinde polenler sisti ama kapatmadi kendini ben beceremiyormuyum sizce tohumlama isini
|
NOID (Tanımlanamayan) orkideler ki bunların içinde Ikea,Koçtaş gibi yapı marketlerinde olan türlerin bir kısmı steril olabiliyor veya türler arası gen uyuşmazlığı olabiliyor.(Genetik kısmı ilginizi çektiyse bigleaf orchids ingilizce üretim bilgisi alanında sağlam bir kanaldır) Kısacası noidler orkidelerin süpriz yumurtası gibidir;kimi sağlıklı kimi değil,genetik özellikleri nedir ailesi bilinmediğinden bilinmez.Bu sebepten ötürü üremeniz sonuç verse bile tescilletemezsiniz orkidenizi.Rhs (Royal Hotricultural Society - Birleşik Krallık) vasıtasıyla tescilli türlerden olan üremenizin kaydını yeni bir türse çiçeklenmeden sonra yapabilirsiniz.
Peki Türkiye'de bu işe nasıl başlayacağım diyebilirsiniz 5-40 euroluk bir bütçeniz varsa Schwerter Orchidenzucht (DHL ile yollayacağı için sıkıntılı,Almanyada olan tanıdığınız varsa ucuz) Ebay Uk vasıtasıyla ürünü alabilirsiniz.Alacağınız satıcıds aramanız gereken ingilizce kıstas nursery(bakımevi) var mıdır yok mudur olacaktır.Aldığınız yerin bilgilerini saklamanız önemlidir.
Sevgiler