View Single Post
Eski 16-01-2015, 17:12   #464
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ben severken dişlerimi sıka sıka konuştuğumdan anlamıyor ve öğrenemiyor gariban 'Çınar yavrusu Çınar yavrusu' diyerek sevdim demin dişleri sıkarak tabi... Telefonda muhabbet kuşu sesi var da, bu aşırı ilgi ondan kaynaklanıyor
Burada bir arkadaş muhabbet kuşu yetiştiriyor. Hemen hemen her yetiştirdiği kuş konuşuyormuş. Bir arkadaşıma ikinci defa olarak bekleyerek aldık. Kuşları ve yavrularını insandan korkmadan yetiştirdiği için kuşu alan arkadaşım fazla ilgilenemese de muhtemelen istediği gibi olacak.

Bu güne kadar ürettiği kuşların hemen hemen hepsinin konuştuğu muhabbet kuşu yetiştirenden öğrendiklerim.

Muhabbet kuşu tek olmalı. Sizin muhabbet kuşu sesini ona hiç dinletmemeniz lazım. Aslını taklit edecek çünkü. İnsanı taklit etmesi gerekiyor.

Erkek kuşlar genelde konuşuyorlar. Dişi kuş ne kadar konuşur bilemiyorum.

Kendisini oyalayabileceği hiç bir şey kafes içinde bırakmayın. Ayna, salıncak vs.

Yavru kuşu aldığınız ilk bir hafta yerine alışması için hiç dokunmamak gerekiyor. Daha sonra her akşam veya sabah belirli saatte o gün tüketebileceği kadar yemi elinizle verin. İnsan elinden bu şekilde korkmaması gerekiyor. Daha sonra elinizde yedirerek insana alışmasını sağlıyorsunuz. İnsana alışan da insanın söylediklerini zaman içinde taklit etmeye başlıyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön