View Single Post
Eski 26-07-2007, 13:14   #23
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi XtrmPrgrmmr Mesajı Göster
Merhaba,

Tanisma bolumune bahsetmistim. Bonzai ile ilgilenmek istiyorum. Su anda cok bilgisizim. Ama boyle bir egitim firsatini daha sonra elde edebilir miyim bilmiyorum. O yuzden bilgisiz birileri de katilabilir umarim? ( tabi ilk gune kadar elimden geldiğince öğrenirim. )

Çok güzel detaylar vermişsiniz. Kendimce bir Koçtaş listesi oluşturmaya çalıştım. ( Bu malzemeleri nereden alabileceğimi bilmediğim için Koçtaş dedim. )

Bu konuda eksik veya yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

_ Ardıç, cüce nar, akçaağaç, karaağaç
_ 1xGül budama makası, 1xbağ makası
_ Bakır tel, ip ( şekil, büyüklük tanımlaması şansımız var mı? )
_ Bitki rafyası veya plastik bant ( Şekil, büyüklük tanımlaması şansımız var mı? )
_ Torf ( Saksı toprağı ) ( Miktarı ne olabilir? )
_ Aşı macunu ( Herhalde tüp, paket tarzı birşeydir. )
_ Vazelin ( Herhalde paket tarzı birşeydir. )

Şimdiden desteğinize teşekkürler,

Not: Bu arada bu alacaklarım giriş için çok pahalı mı olacak? Yani eve döndüğümde eşimle tartışma riskim ne olacak? Hazırlık yapayım.
Xtrmprgrmmr aramiza hos geldin. Yukarida siraladigin malzemelerin, miktar olcu ve nereden alacagina Bonsaisan ve memet daha iyi bir cevap vereceklerdir.
Ben senin son sordugun soruyu cevaplamiya calisayim.

Esinize BONSAI' nin ne oldugunu bildiginiz kadari ile ve resimlerle de destekliyerek anlatmaya calisirsaniz, tartisma sorununu kismen ortadan kaldirmis olursunuz. Guzel bonsailere bakip da onlara sevdalanmamak elde deyildir. Yine de esinize bonsaiyi sevdirdikten sonra, kesenize gore hareket etmelisiniz. Ornegin bir iki fidan yerine tek fidanla ise basliyabilirsiniz, iki budama makasi yerine simdilik birini secebilirsiniz, bakir teli tanidiginiz bir eletrikciden alacaginiz artik kaplolardan cikaracaginiz tellerle elde edebilirsiniz.
Diger gerekli seylere de kendinizce pratik cozumler uretebilirsiniz.

Sansli biri oldugunuzu dusunuyorum. Turkiyede ilk yapilacak bir bonsai atolye calismasi icerisinde bulunacaksiniz ve bir cok guzel insanla tanisma firsatiniz olacak, bunun da bonsai ogrenmek kadar keyifli olacagini dusunuyorum.
Atolye calismasinda herkese kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön