View Single Post
Eski 14-01-2015, 19:23   #10
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Sn Asoo
Evin yalıtımı çok iyi herhangi bir şekilde içeriye 1,5 yıldır su sızmadı. Kışın soba yakınca da çabuk ısınıyor ve ısıyı muhafaza ediyor. Ancak evin dışı betopan ve birbirine geçiyor. Ev 5-6 ay sonra temelde az bir oturma olduğundan dolayı köşelerden hafif çatlama yaptı. Bende evi yapan firmaya söyledim bu kış ta geçsin ev iyice otursun yaza doğru dış cephe macunu çekeriz dediler. evin içine herhangi bir su sızması yok. Diğer bir eksiklikte evin bacası yoktu. evi yaparken söylemiştik onlarda biz baca yapmıyoruz demişlerdi biz de ısrar etmedik ancak sonradan baktık ki baca olmadan olmuyor çünkü soba borusunu dışarı uzattık ve çok çirkin oldu ileride yazılarımda bahsedeceğim biz de evin arkasına baca yaptırmak zorunda kaldık. Tecrübesizlikten oldu bunu ilk başta konuşmuş olsaydık sonradan boşuna para harcamamış olacaktık. şöyle de bir konu var prefabrik evi yaptırırken en iyi firmayı bulmak lazım parası ucuz diye herkese güvenmemek gerekiyor. Çünkü burada ben 2 kişiyi biliyorum ucuz diye yaptırayım dediler, birisinin firma parasını aldı 2 sene sonra ancak yaptı, diğeri de firmanın baltayla camını çerçevesini indirdikten sonra yapılmıştı. Sağlamlıkları da tartışılır. Şöyle bir durum daha var; zaten temeli biz yaptırıyoruz onun üzerine betondan ev aynı paraya daha iyisi yaptırılabilir. İyi bir usta bulmak lazım. Prefabrik evde çatıyı kullanamıyorsunuz ve üstüne kat çıkamazsınız. biz depo için ayrı bir konteynır yaptırmak zorunda kaldık eğer evi betondan yapmış olsaydık altına veya yanına depo da olurdu kat çıkacak şekilde de yapabilirdik hatta daha ileriyi düşünürsek bakıcı aile içinde bir kat yapabilirdik. işin açıkçası şimdi ki aklım olsa evi betondan yapardım. Bir de prefabrik evin içine bir çivi dahi çakmakta tereddüt ediyorsunuz. Bence iyice araştırın.

Düzenleyen patara67 : 14-01-2015 saat 22:22 Neden: hata
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön