View Single Post
Eski 14-01-2015, 12:11   #360
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
QUOTE=münevver48;1347387]sevgili asmlıtepe,tohumlarınla ilgili fikrimi sizin sayfanızda yazmak istedim.şimdi ne kadar sabırsızlandığını anlayabiliyorum.kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursak sakın acele etmeyin en azından (eskilerin deyimiyle cemre toprağa düşsün.)toprak ısısın.mart 15, 20 olsun birde ablacım paketleri ikiye bölebilirsiniz.on gün arayla ekebilirsiniz.en azından tohumlarınızı iki ayrı tarih de ekerseniz hangisi daha başarılı olup olmadığını tecrübe etmiş olursunuz. sevgiler....[/QUOTE]

Benim ilk uygulamam da tohumların hepsini aynı anda dikmek olmuştu. Herhangibir şey olduğu zaman yeniden tohum almam gerekiyordu. O da pek mümkün olmuyor. Tohumları ikiye ayırıp farklı zamanlarda dikmek daha güzel. Bu şekilde risk azalıyor. Çiçek tohumlarında çiçek açma zamanları uzuyor. Sebzelerde de ürün alma dönemi biraz daha fazla oluyor.

Bendeki tohumların çoğunu ben buzdolabına koydum. Normal 4 civarı olan bölümüne. Bazı tohumlar soğuk katlama gerektiği için bu uygulamayı yapıyorum. Bu şekilde tohumların daha taze kalmasını da sağlıyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön