View Single Post
Eski 14-01-2015, 11:26   #359
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sayın asmalıtepe;

Siz soğanları saksıya diktiniz. Ben de aşağı yukarı aynı zamanda bahçeye diktim. Uzun yıllar sonra ikinci defa çok güzel kar yağdı. Biraz önce arkadaşın söylediğine göre - 26 derece olmuş en düşük sıcaklık. Muhtemelen benim orası en az 2 derece daha düşüktür. Çoğunun çıkacağını düşünüyorum. Bu kadar geç ekmeseydim çok daha fazla şansları olacaktı. Lale, çiğdem, nergis gibi soğanlar belirli bir soğukluk olmadan çiçek açamıyorlar. Bu yıl yaşarlar ise gelecek yıl çiçek açarlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Eveet..karlı dağları, buzlu yolları aşarak ogüzelim kar manzaralarını, büyük sedir çam ormanlarında karın duruşuna hayran kalarak geçici ikametgahıma ulaştım daha doğrusu
balkonda bıraktığım yeni dikim soğanlarıma.

Belli ki benim soğanlarım da dondan nasibini almışlar. yüzey toprakları gevşek(gündüzleri aldıkları güneştendir) ama 1-2 cm aşağısı kaskatı. Bu donduklarına işarettir sanıyorum.

Neyse olana çare yok bundan sonrasına bakalım diyerek üstülerini çok kat gazetelerle, daha üstten de naylon örtüyle örttüm. Sbahları naylonu açmayı, geceleri kapamaya devam etmeyi düşünüyorum.
Benim soğanlar tamamen kar altında. Bir defa girebildim. O da hava biraz düzeldiğinde. Çiçek açarlarsa hangi uygulama daha doğru öğrenmiş oluruz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön