View Single Post
Eski 13-01-2015, 08:48   #4
aksazli
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli Mesajı Göster
Değerli hemşehrim,
Ben de Dursunbeyliyim. İlk önce kaç dönüm bahçen onu öğrenmek isterim. Bu sitede çok değerli üstadlar var birini söyliyeyim sana sen belki daha önce tanımışsındır ama olsun Sayın abimiz Lilium (Nail abi kendisi gönenlidir). Bilgilerinden istifade etmeni öneririm. Hele büyük çapta bir bahçe kuruyorsan İlk önce kesinlikle yapman gerekenler var ilki toprak analizi, sonra patlatmalı sürme, sonra derin çukur bunlar çok önemli. Bunlar ilk etapta yapılacaklar. Sen mutlaka araştırmışsındır tabi belki imkanlar elvermediği için bunları yapamadın ama büyük çapta bahçe kuruyorsan dikkatli olmak lazım. emeğimiz hiçbir zaman zayi olmasın. Bol kazançlar hepimiz için.
toplamda 5 dönüm

4 dönüm biri 1 ve ya 1.5 dönüm biri

4 dönüme 76 adet L şeklinde olan tarlanın uzun olan tarafına 8x6 metre aralıkta dikildi toplam 52 adet

kısa çıkıntısına 7x6 mt toplam 24 adet

1 dönüme 24 adet buraya da 7x6 metre aralıkta dikildi.

4 dönüm olan yerde 50 60 cm altta kumlu ve kırmızı topraklı kistli tabaka çıktı uzun yerin ortasında. yağışlar az olduğundan kupkuruydu kürekle de açılıyordu ama benim içime sinmedi ve manivela demiri ile en az 30 cm patlattım bu tabakayı.

fidanlar tutarsa bu kistli bölgeyi rahatça deler bundan eminim tarlanın diğer 4 dönüm bölümünde kiraz var orada da aynı şekildi sıkıntı olmadı.

kaç yıldır araştırıyorum öğreniyorum belli bir bilgi birikimine sahip oldum.

budama ve bakım konularını çözdüm kendim.

bu bahçede şimdi tek tereddüdüm iki yıllık olan fidelerin ikinci sürgünleri zayıf gözler çok ve zayıf. birinci yıl sürdüğü bölge iyi ve kuvvetli gözler var.

ben birinci yıl süren bölgedeki kuvvetli gözlerden tepe kesimi yapmak istiyorum bu da 40 50 cm gibi bir yükseklikten tepe kesimi yapmak demek.

bu şekil tepe kesimi yapan oldu mu deneme yapan oldu mu tecrübelerini öğrenmek istiyorum.

her türlü tarımda önemli olan toprak yapısıdır. bölgelere göre değişir.

bizim kır vadi ovasında bile en az 10 çeşit toprak yapısı değişik yer vardır.

ceviz fidanı diktiğimiz tarla bile cevizlerin olduğu yer ile kirazların olduğu yer farklıdır.

kirazların olduğu yer kumlu suyu tabana geçirmez üstten akar gider

cevizlerin olduğu yer toprak gevşek suyu anında tabana indirir.

yardım alacak arkadaşların ve ya yardım edecek arkadaşların bu şekil toprak yapılarını iklim ve su durumlarını bilerek yardım almalılar ve ya yardım etmeliler.

aksazli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön