Restoran icin birkac haftadir bu miktarda, biraz daha az veya cok hasat yapiyorum.
Yeni mevsim planlamasi, yeni ekilecek tohumlarin secimi, alan temizligi ve baska bircok is biraraya geldigi icin onumuzdeki birkac hafta bu tempoda biraz gerileme olacak (ardisik ekim isleri aksadi).
Yine birkac haftadir domates hasat ediyorum. Tohumluk ayrilip katalogumuza cikarilacak meyvelerle satilacak meyvelerin oranini iyi ayarlamak gerekiyor. Dun hasat ettiklerim (bir meyve haric, hepsi toplamda yeni denedigim atalik bir Amerikan cesidinin iki bitkisinden hasat edildi; meyve tutumu, verimi ve lezzeti cok iyi):
Bugunlerde uzerine cokca zaman harcadigim konular:
1) Restorandan Florida'da yerel ciftliklerden (ve bizden) satin aldiklari gobekli marulun yeterince buyuk olmadigi, bu yuzden de tek bir marulun gobegi Sezar salataya yetmedigi icin tek porsiyonda 3-4 tane gobek kullanmak zorunda kaldiklari ve yine buna bagli olarak da o salatadan para kazanamadiklari konusunda bir yorum aldim (bu arada salatayi hakkiyla, ancuez kullanarak yapiyorlar). Ciftciler farkli gobekli marul cesitlerini denemek istemiyormus; ustune bir de "burda marul zaten zor" diyorlarmis (bu heryerde gorulen bir hastalik; hem denemiyorlar hem de burda olmuyor diyorlar

). O gunden beri bircok farkli gobekli marulu deneyip restoran icin en uygun olanini secmek uzerine calisiyorum. Burda, Kaliforniya'daki oranik tarim standartlarini yakalamak istiyorsak, onemsiz gibi gozuken ayrintilarin ustunde durarak ve sefin yorumlarina kulak kabartarak calismamiz gerek.
2) Bu hafta icinde yeni mevsim icin domates, biber ve patlican tohumlari ekilecek. Domates asilamasi icin calismalar yapilacak.
3) Yeni takintim mantar. Son gunlerde bol bol kaynak taramasi yapip, onemli kitaplari satir satir okuyorum. Mantar yetistiriciligi uretim planlarima yeni bir boyut getirecegi gibi, toprak sagligi-bitki gelisimi arasindaki iliskiyi daha iyi anlamama yardimci olacak. Oncelikle istiridye mantariyla ilgili calisma yapacagim.
4) Cicek tohumlari ekildi. Bunlardan yapilacak fideleri, uretim bahceleriyle ev bahcesi arasinda dagitmayi dusunuyorum.