View Single Post
Eski 12-01-2015, 15:09   #11
Ormancı_ali06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkel Adam Mesajı Göster
Merhaba 32 yaşında istanbulda yaşıyorum , doğayı ve toprağı çok seviyorum malum bu özlem istanbulda toprak olmamasından kaynaklıdır belki **** geldiğimiz yer orası olduğundan...

Toprakla uğraşıp bir şeyler üretmek istiyorum, artık tüketmek yerine üretmek istiyorum. Fakat tarım veya çiftçilikle ilgili hiçbirşey bilmiyorum ve bana yol gösterecek bir insanda yok.

25 dönüm bir arazi var edirne - keşan taraflarında orman içinde düz bir arazi bir çok şey yetiştirilebiliyormuş verimli bir toprak deniyor buraya birşeyler ekmek istiyorum biraz araştırdım fakat neye baksam ya ürünün elde kaldığını **** satmakta zorlanıldığını görüyorum.

Mesela bir dönem Altın çilek yetiştirmeyi planladım fakat türkiyede elde kaldığını okudum ne kadar doğru bilmiyorum , bu aralar kapari ve soya yı araştırıyorum bunun da yurtdışından alıcı bulduğunu görüyorum bana bu araziyi değerlendirebilmem için fikir verebilir misiniz.

Benim bir mesleğim var fakat artık bu beton şehrinden kaçıp tekrar doğaya özüme dönmeyi planlıyorum bunu yapabilmenin yoluda o araziyi ekerek değerlendirmem. Bu iş ilk etapta ek iş gibi olacak sonrasında asıl işim, çok büyük paralar kazanmak değil amacım ailemi rahatlıkla geçindirebilmektir. Bu iş için bana orada yardımcı olabilecek insanlar var (bakıp başında durma ve bazı şeylerde yardımcı olabilecek kadar) benim şahsi ayırabileceğim zaman ise şuan sadece haftasonları. Ne yapabilirim ?

araştırmalarımda Soya yetiştirmek kafama yattı bir aklımda da kapari var ama bu işte hiçbir bilgim yok, bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler...
Merhaba,
25 dönümlük bir alan üzerinde Ceviz ağaçlandırması yapmanızı tavsiye ederim. Arazinizin olduğu bölgde de bunun için oldukça elverişli bir bölgedir. Hatta tesis aşamasında Orman Genel Müdürlüğünün 15 yıl geri ödemesiz kredilerinden de faydalanabileceğinizi hatırlatmak isterim. Bu sayede bahçenizi tesis ederken en azından yatırımınızın bir bölümünün tesisinde kendi kesenizi de fazla zorlamadan ileriye dönük güzel bir yatırım yapabilirisiniz. İleriye dönük derken 10-15 yıldan bahsetmiyorum okadar gözünüzde büyütmeyin Ceviz ağacı 4-5. yılında verime yatar ve ekonomik açıdan size 7.yıldan itibaren tatmin edici bir ek gelir sağlayacaktır. Üstelik orda ara sıra gidip bahçenizi kontrol edecek birileri de varsa bu sizin daha az ilgileneceğiniz anlamına gelir. Tabi bunları söylerken araziniz üzerinde su sıkıntınız olmadığını ve damla sulama yaptıracağınızı farz ediyorum. Ceviz diğer meyveler gibi üretip elinizde bekletemeyeceğiniz dolayısı ile tüccarların insafına göre ölü fiyata satmayacağınız bir üründür. İşinize gelmedi mi satmayın bekletin 3 ay sonra piyasaya sürün... Başka hangi ürünlerde bu şekilde bir şansınız var? Çilek, vişne, elma... daha nice nice türler hepsinin bir depolama ömrü var düşünün ve karar verin benim önerim CEVİZ

Ali Rıza UĞURELLİ
Orman Mühendisi
0532 697 54 20

Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön