View Single Post
Eski 12-01-2015, 12:39   #3147
Yağmurcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca Mesajı Göster
Yem satan yerlere bakın oralarda bulabilirsiniz. Ancak vereceğiniz miktar çok az olmalı. % 30 buğday, % 30 kırık mısır, 30 arpa kırması, % 7-8 küspe geri kalanı mermer tozu olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca yeşillik yemelerini ve açık arazide dolaşmalarını sağlayın.

Bunlara ulaşamyorsanız da dert değil. Önemli olan hayvanların açık alanda gezinebilmeleri, buday ve mısır da iş görür. Eskiden köylerde sabah ve akşam tavukların önüne bir avuç buğday atılırdı o kadar.
Sayın Serkanhoca, ayçiçek küspesini en yakın zamanda temin edeceğim. Benim tavuklarım hergün dışarıda serbest dolaşıyor ama malum kışın hayvanların hastalanmamalari için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum. Tavuklarım benim gibi bir bakıcıya sahip oldukları için çok şanslilar) zira kendim yemeyip onların yemeleri için elimden geleni yapıyorum. Her hafta mutlaka onlara patates haşlarim, sütlü bulgur, cok çeşitli yesillikler ( marul, lahana, brokoli, karnıBahar yaprağı v.s.) kasaptan aldığım et parçaları , balık artiklari, buğday, arpa, yulaf, mısır hergün olmazsa olmazımdır, anlayacaginiz genelde çok çeşit ve mümkün oldugunca doğal gıdalarla beslemeye çalışıyorum. Ayçiçeği küspesini ilk defa duyduğum için dikkatimi çekti. O yüzden sordum. Ne kadar çok çeşit yiyeçek, o kadar çok saglık ve doğal yumurta) tekrar Teşekkürler bilgiler icin

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön