View Single Post
Eski 11-01-2015, 20:36   #24
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
80. Bu gün 16 Aralık 2013 Pazartesi. Kayınbirader ben ve kayınpeder saat 13.00’da bahçeye bakmaya gittik ilk önce Ayaş İlçe Tarıma uğradık oraya sertifika belgelerini verdik bahçeye gelip kontrol edecekler ağaçları sayacaklarmış ondan sonra teşvik verecekler. Daha sonra bahçeye gittik evi kontrol ettik zor bir şekilde soba borusunu kurduk ve sobayı da kurduk, sonunda sobayı yaktık. Sobanın borusu çatıyı geçtiği için gayet iyi çekiyor hem de gayet güzel oldu.
81. Bu gün 24 Aralık 2013 Salı. Hava sıcaklığı sabah -9 öğleye doğru -2 oldu. Bahçeye Oltan dolmuşu ile gittim saat 07.55’te İstanbul yolundan bindim 09,30’da bahçedeydim. Geri dönerken köpekler sorun oldu herhangi bir problem çıkabilirdi. Sonuç olarak en iyisi araba ile gitmek. Ceviz fidanları sabahtan itibaren üzerlerine kırağı oluşmuştu. Benim kontrollerim sırasında fidanlarda herhangi bir problem yoktu. Bahçede alt kısımlarda sondajın arkası ve alt kuyunun çevresinde bol miktarda tarla faresi delikleri vardı bunların çoğunu kapattım ve aldığım fare zehrini bazı deliklere koydum bakalım sonuç nasıl olacak. Sobayı yaktım çay demledim fırında patates yaptım köpekten kaçarken biraz ayağımı burktum.
82. Bu gün 28 Aralık 2013 Cumartesi. Sabah 08.00’da bahçeye gitmek için yola çıktım hava çok güzeldi. Sabahtan akşama kadar hiç durmadan çalıştım 3 defa atlet değiştirdim. Tarla faresi deliklerini kürekle kapattım sonra açık olanlara zehir koyacağım. Soba borusunun dışarıdan silikon yaptım. Tahtaları söktüm ve istifledim. Sabahtan büzün oradaki vananın donması gitmiş erimiş onu aşağıya çevirdim ve en alttan su akmaya başladı. Saat 15,30 gibi karayollarından kepçeli bir ekip geldi ve çeşme tarafından büzü açtılar, yan komşunun boruları kırıldı.
83. Bu gün 30 Aralık 2013 Pazartesi. Sabah erkenden yola çıktım ve bahçeye vardım ilk işim çeşmenin suyunu aşağıya almak oldu biraz uğraştım ama alabildim. Bahçenin geçen sene sulak olan alanının toprağı nemli ve şu ana kadar doğru dürüst yağmur kar yağmadı. Tarla fareleri kapattığım delikleri tekrar açmışlar deliklerden birkaçının içine su doldurayım dedim hortumla 10 dk doldurdum ama delikten su taşmadı nasıl bir yuvaları var acaba. Çevrede mıntıka temizliği yaptım evi biraz temizledim.
84. Bu gün 04 Ocak 2014 Cumartesi arkadaşla beraber sobacılar çarşısına gittik sobayı aldığım yere gittim ve adama bana niye sobanın kapağının emayesinin soyulmuş olduğunu sordum ve bunu yaparken adama hesabını sordum. adam bilerek o şekilde vermiş. Sabahtan da Sincan’daki inşaat malzemeleri aldığım yere gittim 700 TL lik senet vardı onu verirken sakın başkasına verme beni senet peşinde koşturma demiştim o da tutmuş başkasına vermiş bu insanlar niye böyle anlamıyorum.
85. Bu gün 06 Ocak 2014 Pazartesi. Sabah erkenden otobüsle SGK işlemleri için ve eve iskan belgesi almak için Beypazarı’na gideyim dedim bunun için İstanbul yoluna araba ile gittim ancak hava çok soğuktu ve her saatte bir gelen otobüs beni durakta görmedi ve bende geri gelmek zorunda kaldım.
86. Bu gün 07 Ocak 2014 Salı. Dün Beypazarı’na gidememiştim sabah erkenden araba ile yola çıktım saat 09.00’da Beypazarı SGK’na geldim orada 40 dk da işlemler bitti ve bana bir şifre verdiler onunla muhasebeci bulup ona işlemleri yaptırmamı söylediler. Bende tanıdık bir muhasebeciyi aradım o da bana yapabileceğini söyledi bende Perşembe günü yanına gelirim dedim. Çünkü bu gün bahçede kalmayı planlıyorum. Oradan bahçeye gittim ilk işim sobayı yakmak çay demlemek ve kahvaltı yapmak oldu yiyeceğimi yanımda getirdim 2 gün yetecek kadar var. Işık için gemici feneri ve el fenerim var ısınma için soba. Sonra tarla farelerinin deliklerine zehirli yem koydum suyun akışına baktım sondajın kenarından su akmaya devam ediyor ve çeşmenin suyu az akıyordu işim bitince çeşmenin oraya geldim ve suyun çeşmeden çıkan yerden yosunla tıkandığını gördüm orasını açtım. Sonra ağaçları tek tek dolaştım ve diplerini biraz doldurdum bu işlem yaklaşık 2 saatimi aldı. Her ağacın başında 1 dk kalsam bu benim 1,5 saatimi alıyor. Derken hava kararmaya başladı. Bende eve girdim sobayı iyice yaktım ve hava karardı akşam yemeğimi yedim gemici fenerini yaktım ve dış kapıyı telle bağladım, içerden kitlemek için zincir lazım. Radyo dinledim sobaya her 1 saatte bir kömür attım telefonla konuştum gemici fenerinin gazını 2 saatte bir tamamladım ve 2 adet koltuk şeklindeki armutta saat 23.00 – 05.00 arasında 2 defa kalkarak uyudum. Sabah olduğuna çok sevindim ve namaz kıldım etrafın aydınlanmasını seyrettim. Radyo da çok güzel programlar vardı. Etrafta hiç ışık yoktu sadece arkadaki üçgen uzun evin alarmı yanıyordu ve tepenin üstünde havaya köyün ışıkları yayılıyor gökyüzünü aydınlatıyordu. Evde elektrik olmadığından dolayı tedirgin bir gece geçirdim ancak insan arada bir böyle yapmalı ve elindekilerin kıymetini anlamalı. Logar sistemi iyi çalışıyor. Dışarısı muhtemelen – 4 – 6 civarındaydı ve soba bütün evi ısıtmıyordu tabanlar çok soğuktu. Diğer odalar soğuktu ve sobadan gaz falan çıkar diye salonun kapısını kapatmadım, tabi ki salonda tam ısınmadı. Bir ara kapattım ısınmıştı ama sonradan tekrar açtım. Evde kanepe ve dolap olunca 5-6 adet iyi battaniye koymak lazım. Kanepelerin üzerine örtü olmalı ve bayanlar geldiğinde açılmalı yoksa ne yaparsam yapayım ev kirleniyor. Elektrik olsa gece evin temizliği yapılır, televizyon olur, dış aydınlatmalar ve UFO olur istenirse VIN’la internete de girilir, kitap okunabilir. İyi yanan kömür almak ve daha önceden odun hazırlamak lazım. Ve evde birkaç terlik olması gerekiyor çünkü abdest alınınca terlik ıslanıyor ve soğukta ayaklar yaş oluyor. Evden dışarı çıkıp geri girmek isteyince terlik çıkar ayakkabı giy falan zor oluyor onun için terasta bir terlik daha olmalı ve mümkünse çizme falan merdivene bırakılmalı, çünkü kapı önü çamur oluyor, tabi o da içeri bir şekilde giriyor. Elektrik olunca ev bir kere elektrik süpürgesi ile süpürülür sonra vilada çekilir. Bir mutfak banyo silinir tamam olur. Kitap okumak için masa sandalye şart. Sabah olduğunda bir süre ayaz geçsin diye evin camlarının temizliğini yaptım ve evi süpürdüm. Sonra dışarı çıktım şöyle bir etrafı dolaştım su akıyor mu diye baktım. Fare deliklerini kontrol ettim ve üşüyerek eve girdim çay demledim ve kahvaltı yaptım. Tekrar dışarı çıktım logar borularının üzerine el arabası ile toprak döktüm evin etrafındaki taşları temizledim. Evin kenarlarına beton dökmek için taş toplayıp koymaya başladım. Ağaç planını yeniden yaptım ve araziye uydurdum. Aşağıdaki logarın etrafına 4 adet daha ceviz dikilebiliyor. Ve evin bulunduğu bölgeye 24 meyve ağacı dikilebiliyor. Araba manevraları ve diğer işler için açıklık bıraktım. Bahçenin alt tarafında sulak alan yok, kuyularda su azalmış. Bence havaların kurak olmasından kaynaklanıyor. Yukarıdan aşağıya kadar bölümde 2 nci kuyuya kadar direnajı sağlamışız gibi gözüküyor ancak 2 nci kuyudan bahçenin altına kadar bir direnaja daha ihtiyaç olacak gibi, bence ağaçlar büyümeden yaptırmamız lazım, korkulu rüya görmektense uyanık kalmak daha iyidir. Bu sene sorun olmayacak gibi ancak yağmurlar başlarsa ne olur bilmiyorum şu ana kadar doğru dürüst kar ve yağmur yağmadı. 2 nci kuyunun altında sulak alan oluşursa etkilenecek ceviz fidanı sayısı 25 adet. Çemenin akışı tıkanmıştı oraya tel süzgeç yaptım bozmazlarsa işe yarar. Bakalım bir dahaki gittiğimde nasıl olacak kışın ve baharda çeşmenin suyu bizim bahçeye akmaması lazım bunun için sık sık kontrol etmek gerekiyor. Elektrik olunca gece kalmak daha güzel olur ama tek kalmak yinede tehlikeli.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön