Eşim ''amma
görgüsüz adamsın, böyle şeylerin fotoğrafı çekilir mi'' diye söylenirken çekiverdim bu akşam ki soframızı..

Bu akşam soframız baya bi zengin..Biz çok pahalı şeylerden yemekler yapmayı pek sevmeyiz..Hep az maliyetli olanları tercih ederiz..
Soframızı tavuk butlu tel şehriye çorbası, kereviz yemeği, her akşam olduğu gibi organik elma sirkesi ile yapılmış lahana turşusu ve çiğ kırmızı pancar ile peynir helvası süslüyor..
Kolaylık olsun diye yemek yerken sordum nasıl yaptığını..
Önce soğanla havuçları zeytinyağda öldürüyor..Sonra sıcak su ilave ederek kerevizleri ve portakal parçalarını 10 dakika kadar pişiriyor, sonra patatesleri koyuyor en son kapatmaya 5 dakika kala yine sıcak su ve kereviz yapraklarıyla ayvaları ilave ediyor..Bu yemekte salça kullanmıyor.
Bakınız..
Bizim tabak takımımız 25 yaşında..Çatal bıçak 39 yaşında..
Antika gibi hayatımız var yani

)
Ben gideyim şu peynir helvasının başına..
Bu helvayı mutlaka deneyin derim..kilosu gariban işi 10 lira..Tekirdağ/Malkara yapımı..Felaket bol peynir var içinde..TAT-BAK'larda satılıyor..