Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris
-8 ve -9 derecelerin yaşandığı geceler dayanamayıp bitkilerimin bir kısmının üzerinde koruma uyguladım. Onların durumu diğerlerine göre çok daha iyi.
|
Sayın Litoriachloris tekrar merhaba.
Bitkilerinizin son durumunu en az sizin kadar merak ediyorum. Sayfanızın sıkı takipçisiyim yani

Bizi resimsiz bırakmazsınız umarum.
Bitkilerin üzerine nasıl bir koruma uyguladığınızı da merak ettim doğrusu, işin inceliğini öğrenmek için. Naylon vs. mi, kumaş tarzı bitki örtüsü mü.
Topraksız tarım seramızı bir arkadaşımla birlikte ticari çilek yetiştiriciliğini deneme amaçlı kurmuştuk. Üretimde çok kimyasallar kullanılması gerektiğini görünce daha doğal bir şey üretelim düşüncesiyle solucan gübresi üretimine başladık. Arkadaşım solucan gübresinin daha iyi olduğunu görünce serayı bana devretti. Ben de deneme amaçlı çok farklı bitkiler yetiştirirken kaktüsün benim için daha uygun olduğunu gördüm. Çünkü devlet memuruydum ve hafta sonları bitkilerimi görebiliyordum. Demek istediğim kaktüsü hobinin yanında bir tutkuyla yetiştirme düşüncesindeyim.
Seramızdaki Cylindropuntia imbricata çelikleri köklendiler ve onları saksılarına aldım. Bazı uzmanlar kışın (ocak şubat gibi) kaktüslerin saksı değişimi ve kök ayırma işlemi yapılması gerektiğini belirtirken, bazı uzmanlar da kışın her hangi bir işlem yapılmaması gerektiğini belirtiyorlar. Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir.
Tohumla üretimi de deneyeceğim. Yurt dışından gelen tohumların bayat olduğu hakkında yaygın bir kanı var ki ben de bu düşüncedeyim. Tohumları nerden temin etmemi önerirsiniz.
Üzerindeki donu çözülünce de yaşayan, hasarsız kaktüsler dileğiyle...Sevgiyle kalınız..