Sayın akçabardak merhaba.
Agaclar.net deryasında başka sayfaların derinliklerine dalarken kaktüs hastalığına kapıldım bende ve sayfanızı yeni keşfettim. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Bitkileri severim ama yanıbaşında seninle yaşayacak, seninle yaşlanacak, uzun ömürlü bitkileri ayrı bir severim. Bonsai iyi bir seçenek belki ama kaktüs ve sukulentler bu konuda daha iyi bir karar diye düşünüyorum.
Kaktüsler bizim canlarımız, onları çok seviyoruz ve onların kaybında da üzülüyoruz. Kaktüsleri yetiştirdiğimiz toprağın özelliği ile diğer bitkileri yetiştirdiğimiz toprak farklı olmadığı zaman bu kaybı daha çok yaşıyoruz sanırım.
Daha anlaşılır bir ifade ile kaktüs toprağı daha geçirgen olmalı; torf, cocopeat, pomza gibi materyaller de içermeli. Bunlar bulunamıyorsa dere kumu, çakıl taşı olmalı mesela saksı içeriğinde.
Ünal Kaktüsün sahibi Ünal VURAL Bey solucan gübresini kaktüslerde kullandıklarını ve çok güzel sonuç aldıklarını aktarmıştı bana. Sürekli kullanmaya da devam edecekler. Biz de çok iyi sonuçlar aldık kendi denememizde.
Sizin kaktüslerinizdeki kaybı öğrenince, resimlerdeki kaktüs harcını da görünce bu yazıyı paylaşıyorum. Bilgiçlik taslamış gibi olduysam beni affedin lütfen. Ben de bir çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür..
Bir ömür sizlerle yaşayacak kaktüsler dileğiyle... Selamlar... Saygılar...
|