View Single Post
Eski 08-01-2015, 14:44   #194
angvil
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hyg42 Mesajı Göster
Sn. Angvil ağaç türü bitkiler yer değiştirmelerde hava sirkilasyonu çok sulama az sulamada yaprak döker sararma çok sudan da yapar almış olduğunuz dap taban gübresidir 18 -46 bu gübre 12 ci ayda ağaçlara verilir ki ilk baharda çiçek açsın meyve versin diye bitki bünyesine iki ay sonra almaya başlar bitkiyi çok sıcağa koymayın dışarıda dursa yaprak dökmezdi ilkbaharda bitki yeni yapraklarına kavuşur siz o gübreyi verin bir tepeli bir çay kaşığı toprağı iki santimetre daire şeklinde açarak serpiştirip kapatın benim deneyiyim bu belki zıraatçılar daha iyi verebilir saygılarımla
Sayın hyg42 ,
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden için. Malum havalar çok soğudu.İzmirde çok yüksek rüzgarlı ve soğuk bir yerdeyim. Şu an havalar -7 -10 derecelerde. Bu havalarda dışarda bırakırsam don yer diye korktum. Ayrıca bitkide ki ilk sararmalar aynı demir eksikliği gibiydi. Araştırdığım kadarı ile damar etrafı yeşil diğer yerler sarı oluyormuş. Demir takviyesi yaptım ama mevsim de kötüye gidince ayrıca son zamanlarda aşırı yağmurdan çok su aldı bitki. Bundan dökmüş olabilir. Zaten içeriye de alınca 1 hafta sonra her gün dökülen yaprakların ardından dalları bir sirkeledim yaprak kalmadı. Şimdi içerde daha kontrollü davranıyorum. En azından azar azar suluyorum. Sizin dediğiniz şekilde o gübreleri verdim. Bakalım yeni yaprak filizlenirse iyi olur. Şu an çok soğuk ve dışarı alamam diye düşündüm. Ayrıca toprağı bakıma almam gerek diye düşünüyorum. Kökler sarmış kalıp gibi sıkı bir toprağı var. Bildiğim kadarı ile limon hiç sevmezmiş. Ama hangi mevsimde toprağı değiştirmeliyim bilmiyorum. Ki değişsem bile nasıl değişirim bilmiyorum. Çünkü kökler sarmış resmen saksı kalıbında tek parça çıkıyor o toprak.

angvil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön