Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mecnun24
- Varol sayın ibas06, içime su serptin umarım dediğin gibi olurda zarar gelmez fidanlara
- Bizi şebine buradaki ceviz deyince parmakla gösterilen bir fidancı yönlendirdi. Tarlamda su yok, taşıma suyla sulayacağız. Birde burda kışlar sert geçiyor bunlardan ötürü chandler yerine şebin dikmemizi önderdi. Biz de inandık. Yanlış seçimmi diyorsunuz 
- Dert etmek değilde, sıkıldım artık. üç senedir söküm-dikim işi bıktırdı beni. İlk sene acemilikten fidan temininde geç kaldım, ufacık ufacık fidanları diktik. İkinci sene ocakta alalım dedik gene fidan bitmiş ne idüğü belirsiz pazar fidancılarından aldık, neredeyse yarı yarıya fire verdi, aşıların altından sürdü fidanlar. Bu sene hem ilk sene diktiğim hiç gelişim göstermeyen fidanları hemde ikinci senedeki aşının altından sürenleri hepsini kökleyip tekrar dikeyim dedim. Kasım ayında gittim fidanları ayıttım bu sefer en güzellerini. Bu seferde böyle oldu. 
|
dert etme yalnız mart ayında o boylu fidanların hepsiniin boyunu %50 den fazla kes Aşıdan itibaren 3 **** 4 göz kalsın ve daha sonra ki burası cok önemli Haziran ayında cıkan sürgünlerin en iyisini bırak geri kalanıda kes yani Tek sürgün kalsın
selamlar