View Single Post
Eski 07-01-2015, 14:22   #1849
ibas06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mecnun24 Mesajı Göster
Merhabalar, 03.01.2015 tarihinde 70 adet şebin ceviz fidanı diktim. Aslında ben Mart sonunda dikmek istiyordum, fakat aralık ayında dik fidana kışın yağmuru, karı işlesin dediler, bir hevesle diktik. Dikmez olsaydık. Kara kış geldi dayandı kapıya. Yarın ve yarından sonra hava raporu bulunduğum yer için -16 derece soğuk gösteriyor. Fidanlarıma bir şey olurmu ? Bulunduğum yerin rakımı 900 mt. Fidanları dikerken az da olsa can suyu verdim. Diplerine ikişer kürek yanmış hayvan gübresi koydum. Aşı yerlerini kapatmadım. Şu an itibariyle fidanları geri sökmekten sonra yapabileceğim (vallahi aklıma oda gelmiyor değil hani) bir şey varmı. Lütfen bir yol gösterin. Kaça kadara dayanır şebin fidanları.
Sorun yok korkma biz de gecen sene diktik ve cok soğuk olduğu zamanlar oldu sorun cıkmadı bu sene de 350 adet daha diktik inşallah onlarada bir sey olmaz sıkıntı etmene gerek yok Alaıkta ekmen cok daha iyidir dert etme sonucta uyuyan agaç odun yani heleki bir de toprakta kar örtüsü varsa hiç sorun cıkmaz kafannı yorma farzet oldu Şebin zaten bulunduğun rakımda tat vermez. tamam belki cevizler arasında en lezzetli cevizdir ama sıkıntısı bitmez derdi bitmez bir de hemen ürün alamazsın en iyisimi cesit değiştirirsin sonucta 70 adet dert ettiğine değimez.Bir de bizi düşün 100 dekar )))

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön