Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris
Çok teşekkür ederim sayın vetman996.
.... Benim de kaktüs ve sukulentlerimin dikili olduğu yer, içinde eser miktarda organik madde (kendi ürettiğim iri daneli kompost) bulunan ve geri kalanı tamamen iri çakıl ve dere kumundan oluşan yerden yaklaşık 1 metre yükseltilmiş bir kaktüs yatağı
...
|
Tekrar Merhaba Sayın Litoriachloris.
Cesaretinizin altında bilgi, tecrübe ve ince bir zeka ürünü olan substrat ortamınız da varmış
Ben dışarıda küçük sera ortamında yetiştirmeye çalıştığım kaktüslerimin üzerini naylon örtüyle de örttüm (sera içinde ikinci bir naylon örtü) soğuktan zarar görecekler düşüncesiyle. Hala da içim rahat değildi acaba ısıtıcı bir şeyler bulundursam mı diye. Sizin dış ortam çalışmalarınızı görünce bir nebze teselli buldum. Sizden öğreneceğim çok şey var.
Bu arada engin tecrübelerinizden yararlanmak için sorayım: Topraksız tarım seramı kaktüs serası haline dönüştürmek düşüncesindeyim. (
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm) Fazla sayıda kaktüse, kaktüs çeliğine ihtiyacım var. Nadir bulunan türler de dahil çeşitli kaktüs ve sukulentleri edinmek ve çoğaltmak düşüncesindeyim. Bunun için fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Nasıl hareket etmem gerekir. Bana nasıl yol gösterirsiniz.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Selamlar... Saygılar...