Kipa'da çiçek reyonunda sıkış tıkış koymuşlar, zavallıcıklar havasızlıktan, susuzluktan ölmek üzerelerdi. Çok sevdiğim bu çiçeğin halini görünce içim cız etti. Bir saksı alıp reyon görevlisini buldum ve çiçeğin ölmek üzere olduğunu ve bu fiyata fazla (15 tl) olduğunu söyledim.
O da böyle durumlarda çiçeğin indirimli fiyattan satıldığını söyledi, etiket makinesinin olduğu yere gittik, bana çiçek fiyatını 3,20 tl olduğunu söyleyince gözlerim parladı,

"Bir dakika o zaman" deyip reyondaki bütün zor durumda görünen siklamenleri topladım, "Bunları da almak istiyorum, yazıktır ölmesinler" dedim, reyon görevlisine de çiçekleri sıkışık sıkışık bırakmayın nefes alsınlar yazıktır onlar da can, sularını ihmal etmeyin lütfen diye tembihleyip oradan ayrıldım.
Bir tanesi nisbeten iyi 5 tane siklamenle eve geldim. Ölü yaprakları temizleyip bol gübreli bir toprak hazırladım, çiçekleri saksılarından çıkarıp saksıyı sarmış olan kökleri ve eski toprağı temizleyip büyük bir saksıya dört tanesini ektim. Gayret bizden takdir Allah'tan.
Daha şimdiden hallerinden memnun olmuşa benziyorlardı.