Merhabalar,
Uzman arkadaşlara sondaj kuyusu ile ilgili bir kaç sorum olacak.
4 Katlı 4 daireye sahip binada kullanmak için sondaj kuyusu yaptırmak istiyorum. Hem dairelerde hemde 200 metrelik bahçede çim çiçek sebze meyve vs sulaması olacak. Bahçede her nevi ufak tefek iş için kullanılacak. Tahmin ediyorum en çok çim sulama için sarfiyat olur. Yazları ise prefabrik yaklaşık 80-100 tonluk havuz doldurmak için kullanacağım. Bahçe için suyu direk alacağım sistemden, ev içinse önce filtreden geçirip su deposuna alacak ordan hidrofor ile eve basacak.
Bir kaç yere danıştım ve 190 veya 203 mm çapında kuyuya 140 lık pvc boru ile sondajın uygun olduğunu düşündüm. Çevre şartlarına gelince;
- İstanbul çekmeköyde ormana sıfır bir yer.
- Çevredeki tüm evler kuyu suyu kullanıyor. 35 metrede var 120 metrede var, tahminim 120 metre yaptıran kuraklık zamanlarını düşündü.
Benim en çok düşündüğüm pompa olayı, 3-4 bin TL tutuyor ve ömrü 10 sene gibi diyorlar. Komşumda garip bir sistem var, musluğu açınça motor-pompa ikilisi çalışıyor ve suyu veriyor eve, musluğu kapattıktan 10 saniye kadar sonra duruyor motor-pompa ve bu sistem kuyunun dışında duruyor, içinde değil. Bende böyle birşey istiyorumki pompa değiştirme işi ucuz ve zahmetsiz olsun. Dalgıç pompalar hem pahalı hem kuyunun içinde kalma riski var hemde değiştirmek için kuyucunun gelmesi lazım. Bu kuyunun dışında duran motor-pompaya ne deniyor (sanırım düşey milli pompa deniyor)?