View Single Post
Eski 06-01-2015, 20:45   #238
Sagun
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan1915 Mesajı Göster
Pencere var yani güneş görmüyor derken hani çiçekleri ya da fidanları balkona filan koyarlar gün batımına kadar güneş ışınları bitkinin üstüne gelip fotosentez yapmasını sağlar ya o şekilde bahsetmiştim ben en iyisi 10 günde 1 o zaman Çıkan fidelerin fotoğrafını bakmışsınızdır ailem büyük bir ağaç olmuycak çalı mı Pıynar mı neymiş sanırım ondan olucakmış zaten çıkan yaprakları da dikenli,Palamutun tohumu daha büyük oluyormuş açıkcası bunu duyunca üzüldüm nasıl bir ağaç olduğunu biliyorsanız anlatırmısınız
pencere varsa hiç sorun olmaz büyürler. şimdilik yaprakları yeni çıktığı için türü konusunda emin olamadım, yapraklarının rengi kızıldan yeşile dönüştüğü zaman tekrar bir fotograf göster. bir de palamutları nerden topladın çevredeki ağaçlar yaprakdöken meşe miydi, büyükler miydi onları da bilmek lazım. Ailen heralde pırnal meşe yi kastetmişler ama onun da kendi içinde iki türü vardır. Türkiye şartlarında en iyi gelişip büyüyenler saplı meşe, sapsız meşe, kasnak meşesi, saçlı meşe dir. pırnal meşenin de boz pırnal türü 30-40 metre boylanabilir ama seninkinin yaprakları pırnala benzemiyor.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön