Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sayın litoriachloris;
Kaktüslerinizin durumuna üzüldüm. Umarım en az kayıpla atlatırlar. Benim cesaret edemediğim bir şey. Dışarıda unuttuğum zaman, çocukken ve sonrasında cam kenarında bile çok kaktüsün donduğuna tanık olunca iklim nedeni ile cesaret edemedim. Bir arkadaşın Dağdan getirip diktiği kaynana dilinin yaşadığını anlatınca ondan da dikmek istesem de sizin yaşadıklarınızı görünce vazgeçtim. O naylon ile gövdesini sarıp altına sanırım gübre koyuyormuş.
En güzeli bizim burada soğuğa dayanıklı sukulentler.
Biktileriniz ortamı iyi görünce büyüme devresine girmişler. Hiç su vermemek gerekiyor sanırım. En azından ağustos ayından sonra. Gidenler de onlar olmuş.
Baharla birlikte tekrar daha iyi hale gelirler umarım.
|
Çok teşekkür ederim sayın Muda. Bitkilerin dona dayanım kriterlerinden biri de ani ısı değişiklikleri. Bu hem kışa girerken ani donma şeklinde ya da kış bitiminde ani çözülme şeklinde olabiliyor. Bu seneki şanssızlık da bu oldu. Yüksek giden sıcaklıklardan sonra ani gelen don bitkilere ciddi zararlar verdi.
Ağustos ayından sonra kaktüsleri sulamama konusuna katılıyorum. Ancak yağmura engel olamıyorsunuz ve bahçede kaktüs yetiştirmenin zorluklarından biri de bu. Çevresel şartları kontrol edemiyorsunuz. Normalde ben bahçedeki kaktüslerimi hiç sulamıyorum zaten. Bu bahar ve yaz aylarında sadece 2 kere gübre verme amacıyla sulandılar.
Şu anda tümü doğal seleksiyona tabiler. Tüm çevresel şartlardan sağ kurtulanlarla yoluma devam edeceğim
Selamlar...