Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şenol dalkıran
Umarım en az kayıpla atlatırsınız,ama sibirya soğukaları geldi denilince,biraz daha fazla kayıbı göze almak gerekecek galiba.Don-kırağı örtüsü denen bir malzeme var onu kullansaydınız keşke bir arkadaşım çok faydasını gördü.
|
Çok teşekkür ederim Şenol bey iyi dilekleriniz için. Bazı bitkilerimin üzerlerini örttüm ama bunu sadece 1-2 kış yapmayı planlıyorum. Bitkilerin kış soğuklarına dayanabilmeleri için sağlıklı ve güçlü kök yapısına sahip olması gerekiyor. Bahçeyle bu bahar buluşan bitkilerimin bir kısmının üzerini bu yüzden örttüm. Ancak hiç bir şekilde koruma yapmadan Çanakkale kışına dayanebilen türleri belirleyebilmem için koruma işini dediğim gibi 1-2 sene ile sınırlı tutmayı planlıyorum.
Bahçesinde kaktüs ve sukulent yetiştiren ve tek gerçek aşkının (karısından özür dileyerek)sukulentler olduğunu söyleyen bir blog yazarının dediği gibi "We also know that, if a succulent has marginal hardiness, you’re supposed to venture out into the icy night and cover up your precious babies before the frost descends. Hmmm. Am I the only one that doesn’t have time for that crap? There is nothing worse than having to babysit a damn plant. I, for one, have way better things to do, like curling up on the couch with a pug, a Fat Tire, and an episode of “Portlandia."